Slik ser Samsung for seg din teknologihverdag i 2020

Tingenes Internett

(Bilde: Samsung)

Slik ser Samsung for seg din teknologihverdag i 2020

Ønsker seg en åpen standard som ikke setter begrensninger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Las Vegas/Tek.no: Den enorme forbruker-elektronikkmessen CES er i full gang i Las Vegas. Et av de heteste temaene er Internet of Things (tingenes Internett), og alle de store produsentene har øynene rettet mot det nye fenomenet. 

Under sin presselansering kom også den koreanske giganten Samsung med sine tanker rundt fenomenet, og viste frem en kort videosnutt av hva vi kan vente oss fra selskapet. 

Alt kan snakke sammen

Allerede i skrivende stund begynner «tingenes Internett» å innta hjemmene våre i form av smarte produkter som kan kommunisere. Dog er det ikke nødvendigvis så komplekse samtaler som gjøres, og hva vi har i vente kan bli langt mer avansert.

I videoen til Samsung kan vi blant annet følge en person fra han våkner, der telefonens alarm gir klarsignal til både stereoanlegget og TV-en i rommet om at det er på tide å slå seg på. Videre vet for eksempel flatskjermen hvilke tjenester du her mest behov for å se på når du står opp. 

Et annet eksempel er om du er på vei hjem fra jobb. På bussen har du på deg hodetelefoner, men så fort du tar av deg disse når du kommer hjem, overføres musikken du hører på via telefonen din til hjemmeanlegget uten at du trenger å gjøre noe. 

Altså vil alle komponenter både hjemme og på farten kunne snakke sammen slik at de gjør naturlige sammenkoblinger slik det vises på videoen. Utfordringen ligger ifølge selskapet i å få alle type enheter til å forstå det samme språket. 

Vil ha en åpen standard

Per i dag har produsentene ofte produkter som kan snakke sammen i et lukket økosystem. Det betyr at produkter på tvers av merker og plattformer nødvendigvis ikke skjønner hverandre. Skal «tingenes Internett» bli like sømløst som videoen til Samsung viser, må en åpen standard på plass. 

– Uten en slik åpenhet, vil det ikke bli noe av «tingenes Internett», fordi ting ikke vil passe sammen, fortalte Samsungs administrerende direktør, BK Yoon under presselanseringen. 

Hvem som skal stå bak en eventuell utvikling av en helt åpen standard, som gjør at elektroniske komponenter kan snakke sammen på kryss og tvers, kan det virke som fortsatt er helt i det blå. 

Norsk teknologi lar salaten din «snakke» med Intenett
Les mer om Thinfilm (Ekstra) »

Amerikanske The Verge har klippet sammen en video av direktestrømmen til Samsung fra dagens pressekonferanse:  

Se alle sakene fra CES 2015 her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen