Timbaland anklaget for plagiat

Finske aviser skriver i dag om hvordan låten ”Do it” på Nelly Furtados nyeste album ”Loose” minner mistenkelig om en sang produsert av Janne Suni, kjent under artistnavnet Tempest. Hobbyprodusenten vant i 2000 en konkurranse med sangen "Acid Jazzed Evening", som nå Timbaland blir beskyldt for å ha plagiert. Tempest er en del av den finske demoscenen, en subkultur som fokuserer på å lage grafikkdemoer og elektronisk musikk.

Alternativ tekst mangler
Har Timbaland stjålet? Se videoen, og døm selv.

YouTube-bevis

Det sirkulerer også en video på nettet som beskriver likhetene mellom sangene. Videosnutten gikk rett inn på andre plass på YouTubes mest sette-liste i går, og er også dagens mest diskuterte video på nettstedet.

Videoen kan du se her.

Ringetonebløff

Timbaland anklages også, i en ny video som har dukket opp i forbindelse med det første filmklippet, for å ha plagiert den samme sangen, men i en annen sammenheng. Ett år før Nelly Furtados album "Loose" ble gitt ut, produserte Timbaland et knippe eksklusive ringetoner. En av disse, "Block Party", minner mistenkelig om både Furtados "Do it" og Tempests "Acid Jazzed Evening".

Se det siste videoklippet her.

Timbaland har jobbet med musikere som 50 Cent, Bjørk, Jay-Z og Justin Timberlake.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen