Test

Tim Burtons Corpse Bride

Victor kommer fra overklassen, med mange penger og sosial status. Victoria på sin side kommer fra en tidligere rik familie som nå strever med økonomien. Foreldrene er noen herlig ekle mennesker som har lovet henne bort til Victor, på tross av hva hun selv måtte ønske. Dette bare for økonomiens skyld. Victor presses også av sine foreldre. Det hele virker imidlertid for godt til å være sant når det blivende ekteparet faktisk blir forelsket i hverandre.

Se større versjon og flere bilder
Skranglete skjeletter er det nok av i "Corpse Bride".

Ring-uhell

Som det ofte er når noe virker for godt til å være sant, så er det kanskje det. For Victor er ei kløne, og spolerer bryllupsforberedelsene. Han får ikke lov til å gifte seg, selv om han nå gjerne vil, før han lærer seg det han skal si. Full av frustrasjon trasker han rundt i skogen og øver. Med litt trening får han dreisen på det, og plasserer ringen pent og pyntelig på en gren. Ved et uhell har han åpnet en verden han slettes ikke er klar for på mange år enda. Han har nemlig "giftet" seg med Corpse Bride. Om enn litt ufrivillig.

Han kastes inn i en verden ikke beregnet for de levendes øyne. Kroppsløse hoder, skjeletter og halvråtne menneskekadaver i fri flyt som "lever livet" og lager show. De er veldig begeistret for en nykommer, selv om Victor ikke helt vet å sette pris på oppmerksomheten. Han vil jo ikke være gift med en død person som i sin tid ble myrdet på bryllupsdagen. Han vil opp til de levende og gifte seg med Victoria, sin hjertens kjær.

De dødes verden er flott fremstilt, med musikk som svinger og med en god porsjon mørk humor. Litt tragikomisk stemning med andre ord. Det blir en hårfin balanse mellom skummel likbrud som er heslig og råtten (bokstavelig talt), og en stakkars jente som aldri fikk gifte seg med sin store kjærlighet. Det er tross alt ikke lett å være død og forelsket i en som er levende.

Bilde

"Corpse Bride" leverer svært livaktige og gode animasjoner med karikerte karakterer. Du ser lett hvem som er skurken og hvem som er den "snille" her. Bildet er også vært klart, med farger som gjenspeiler stemningen. Er det dystert, er det skygge over hele byen, med snedige detaljer som regndråper som sildrer nedover ruta. Det er for øvrig mer farge nede hos de døde enn det er hos de levende. Corpse Bride selv er praktisk talt blå. Vakre skimrende farger som gjør dette ekstra lekkert, spesielt under musikk-scenene.

Corpse Bride   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen