(Bilde: Haotian0905 / Wikimedia Commons)

Apple-sjefen: – Google Glass mangler bred appell

Men syns ha-på-seg-dingser er interessant.

Apple og Google er store rivaler på teknofronten, men det forhindrer dem ikke i å ha gjensidig respekt for hverandre. På gårsdagens D11-konferanse i California ble Apple-sjef Tim Cook stilt en rekke spørsmål om stort og smått, og her ga han også en kommentar om Googles databriller Glass.

Cook ga uttrykk for at Apple er interesserte i såkalte ha-på-dingser – elektronisk utstyr som du «kler på deg». Selv om Google Glass er spennende, tvilte likevel Cook på hvor utbredt det vil bli.

– Det er vanskelig å se at Glass får bred appell, svarte Cook på spørsmål om dagens tilstand for slik teknologi. Apple-sjefen nevnte også at treningsdingser som Nike FuelBand må kunne gjøre mer enn én oppgave for å få en større kundemasse.

Lovende framtid for ha-på

Ha-på-dingser er uansett et område som skriker etter utforskning, mener Cook. Han spår at haugevis av firmaer kaster seg inn i utviklingen, og forteller at biometriske sensorer er noe Apple spesielt er interessert i.

Microsoft har tidligere erklært at PC-en er død og åpner for det som kalles «PC Plus»-epoken. Her vil alle elektroniske duppeditter være sammenknyttet, og man vil bruke smarttelefoner, nettbrett og andre smådingser til tradisjonelle PC-oppgaver. Ha-på-dingser passer utmerket inn i denne trenden, sier Cook.

Apples leder ville imidlertid ikke kommentere om det amerikanske selskapet selv har planer om å lage ha-på-dingser, som blant annet ryktefavoritten iWatch.

Dette bør du få med deg:
10 ting du må vite om Google Glass »

(Kilder: Ars Technica og Engadget)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen