Test

Tilfellet Hallam Foe

”Tilfellet Hallam Foe” handler ikke overraskende om Hallam Foe, en 17-år gammel gutt med en noe sær personlighet. Filmen følger vår hovedperson på alle hans krumspring og mentale bølgedaler. For å få glede av filmen, er det helt nødvendig å la seg fascinere av denne sammensatte ungdomsgutten. Gjør man ikke det, faller man av lasset. I motsetning til kortspill er det i film vanskelig å satse alt på et kort, og hvis regissør David Mackenzie hadde spunnet en mer spennende historie rundt Hallam ville filmen ha blitt noe mer enn en gjennomsnittlig god skotsk dramakomedie.

Litt av en type dette her.
Litt av en type dette her.

Peeping Hallam

Jamie Bell har vokst seg større siden vi så ham i ”Billy Elliot”. Istedenfor den danseglade guttungen Billy, spiller han her den småcreepy tenåringsgutten Hallam. Etter morens mystiske død har Hallam distansert seg fra omverdenen. Isolert høyt oppe i en trehytte sitter han dagen lang og spionerer på menneskene rundt seg. Imens har faren giftet seg på nytt med den manipulerende Verity (Claire Forlani), og Hallam er sikker på at det er hun som står bak morens dødsfall.

Hallam blir snart nødt til å flytte til Edinburgh. Der blir han kjent med Sophia (Kate Breck), en ung kvinne prikk lik hans avdøde mor. Mysteriet rundt morens dødsfall fortsetter å hjemsøke Hallam, og han blir etter hvert nødt til å etterforske sine økende mistanker.

En ekte outsider

Hovedpersonen Hallam Foe er et mysterium. Nettopp dét er positiv drivkraft i en ellers så middelmådig film. Han er en gutt som lever livet sitt gjennom å se på andre. En annerledes voyeur uten seksuelle motiver. Etter hvert blir Hallam nødt til å begynne å leve sitt eget liv, og det er denne kampen vi følger. Til tross for sine småcreepy og snåle sider, er Hallam en sympatisk fyr med gode sosiale evner.

Hallam har funnet en jente å flørte med som er prikk lik sin avdøde mor.
Hallam har funnet en jente å flørte med som er prikk lik sin avdøde mor.

Jamie Bell er perfekt castet som den smågale Foe. Sjarmerende i det ene øyeblikket og provoserende i det andre. Bell takler overgangene glatt. Foe er en såpass skrudd karakter at alt avhenger av om Bell føles troverdig eller ikke – og det gjør han. Vi tror på ham samme hvor absurd han etter hvert oppfører seg. Også Kate Breck gjør en god jobb som den mystiske Sophia. Hun er et rolig akkompagnement til den gale Foe.

En annen viktig drivkraft i ”Tilfellet Hallam Foe” er den dystre humoren som er så sort at mange sikkert ikke vil oppfatte den som humor overhodet. I tillegg er det en forfriskende mengde røff sex og drøy språkbruk som helt klart er med på å sprite opp denne skotske cocktailen. Dette er definitivt ikke Hollywood.

Se trailer til filmen her.

Konklusjon

”Tilfellet Hallam Foe” er vanskelig å plassere, spesielt med tanke på hva slags publikum den vil tekke. Filmen har en fascinerende hovedperson sterkt portrettert av en nå nesten voksen Jamie Bell, men ellers kan det virke som om ”Tilfellet Hallam Foe” halter. Filmen føles anonym og mangelen på retning og en tydelig tematikk skinner igjennom. Vår kjære hovedperson Hallam Foe hadde fortjent en bedre film.

Tilfellet Hallam Foe   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen