Tilbyr verktøy for servermigrering

Rundt årsskiftet 2000/2001 sa ledelsen i IBM at de ville bruke milliarder av amerikanske dollar på Linux. På dette punktet har selskapet absolutt holdt sitt ord, noe som blant annet gjenspeiles i SCO-søksmål og dedikerte Linux-servere.

Denne uken har IBM annonsert en programvare som skal være behjelpelig med å migrere annen programvare til Linux og IBM-plattform. Programpakken er formelt kjent som "IBM eServer Application Server Advantage for Linux".

Etter at kildekoden har passert de første testene og kjører på Linux gir IBM gratis aksess til sine sentere der man kan utføre tester på forskjellige typer hardware (f.eks. Power5).

Dersom alt går bra vil man kunne benytte klistermerker av typen "Ready for IBM eServer with Linux" på respektive programvareinnpakning. Videre tilbyr IBM hjelp til markedsføring og salgsstøtte.

Pr. dags dato har IBM ca. 6000 applikasjoner som kjører på Linux. Planen er å doble dette tallet i løpet av 2007 samt migrere et betydelig antall av disse over på Power-plattformen.

"Chiphopper" blir introdusert i samarbeid med Red Hat og Novell. Det tilbys tre ulike interessegrupper: Solaris til Linux, Windows til Linux samt en gruppe for bedrifter som allerede har Linux-løsninger, men vil tilpasse disse til alternative plattformer som eksempelvis zSeries.

(Kilde: IBM)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen