Tilbyr raskere virtualisering

Xenapp gjør at man kan virtualisere opp alle Windows-applikasjonene og sentralisere driften ved å streame en enkelt instans av applikasjonen ut til stasjonære og bærbare PC-er.

Dette har selvfølgelig en del positive (og noen negative) sikkerhetsimplikasjoner i et normalt driftsmiljø. Den applikasjonen man streamer mest er kanskje Microsofts Office-pakke, som tross alt er obligatorisk kontorstøtte for de fleste om man ikke bruker Openoffice.

En Microsoft-talsmann har bekreftet at Citrix og Microsoft har mange fellesnevnere når man snakker om applikasjonsleveranse.

Xenapp er faktisk komplimenterende til Microsoft Hyper-V-motoren (som er en hypervisor for OS-virtualisering), mens andre produkter i Citrix-porteføljen er konkurrerende.

Ifølge Citrix skal versjon 5 by brukerne på en betydelig ytelsesoppgradering sammenlignet med forrige versjon. Oppstartstiden på en del applikasjoner påstås redusert til 1/10 av tidligere.

Xenserver 5 oppgis å være enklere rent administrasjonsmessig enn tidligere.

Prisen varier mellom 350 og 600 USD avhengig av hvilken versjon man velger: Advanced, Enterprise eller Platinum Edition.

(Kilde: Citrix)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen