Tilbyr gratis nettverksopplæring

Det er liten tvil om at det er lett å gå seg vill i nettverksjungelen, selv for profesjonelle. Samtidig er det et økende behov for nettverkskunnskap også for hjemmebrukere og i småbedrifter.

SMC forsøker nå å slå minst to fluer i en smekk og tilbyr en ny læringsportal, SMC Networks Academy, som skal gi både grunnleggende og mer avansert kunnskap innen datanettverk. Portalen er gratis å bruke for alle som registrerer seg, og gir en personlig innlogging til kurset.

Slik ser SMCs nye portal ut.
Slik ser SMCs nye portal ut.

Programmet tilbyr ulike nivåer av nettverksopplæring. Begynnernivået skal gi en forståelse for grunnleggende nettverkskonsepter og -terminologi, som for eksempel OSI-modellen og TCP/IP-protokollene.

Mellomnivået gir opplæring i blant annet trådløse nettverk, ip-telefoni, svitsjing og bredbåndsrutere, mens det avanserte nivået skal lære bort sikkerhet, rutingprotokoller, virtuelle nettverk, trafikkprioritering, og mye annet. Man kan hoppe over leksjoner for emner man allerede kjenner, og hoppe fram og tilbake mellom emnene som man vil.

Leksjonene er tilgjengelig på engelsk, spansk, fransk og tysk. I tillegg tilbys en utfyllende engelsk ordliste med nettverksbegreper.

Dersom man består en 40-minutters prøve på slutten av opplæringen får man ifølge pressemeldingen et SMC Networking Graduate-sertifikat som bekrefter at man er i stand til å designe tilpassede nettverksløsninger basert på SMCs produkter og teknologier.

(Kilde: SMC)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen