Tilbyr EDGE i laptop-en

Sony annonserte i dag den nye VAIO T350, en bærbar datamaskin med innebygget mobiltelefoni. Dette er første gang vi har sett en av de større produsentene av bærbare satse på denne type teknologi.

Konseptet er enkelt. Dersom du ikke er innenfor rekkevidde av et vanlig trådløst nettverk, tar du simpelten i bruk mobilnettet for å gå på internett. Med komplett dekning landet over betyr det at du kan surfe og sende e-post hvor enn du måtte befinne deg - i parken, på sjøen eller på hytta.

Hastigheten vil variere etter mobilnettet man er i. Så lenge man er innenfor dekning av EDGE, vil man kunne oppnå hastigheter opp mot 200 Kbps ned og 64 Kbs opp. I mer grisgrendte strøk kan man bruke GPRS, med hastigheter på henholdsvis 53,6 Kbps og 28,8 Kbps.

I en test utført av Laptopmag.com nådde man gode hastigheter. Nettsider lastet inn på 9-14 sekunder, og man hadde ingen problemer med å lytte til nettradio. Når man prøvde seg på en 56 Kbps videostrøm begynte videoen å hakke. Dette i EDGE-nettet til Verizon.

Flere av de amerikanske mobiloperatørene har allerede begynt å tilby egne abonnement for bærbare datamaskiner. Verizon tilbyr for eksempel de ivrigste brukerene fri bruk for 500 kr måneden ($79,95). Man kan også betale 300 kr for hver 50 MB med data man laster ned.

Om man skulle befinne seg i en sone med trådløst nettverk har maskinen selvsagt også støtte for å bruke det, noe som burde gi langt høyere hastigheter. Maskinen har også blåtann, og kan vise til en imponerende batterilevetid på 8,5 timer

Hittil er det kun mulig å kjøpe VAIO T350 på Sonys amerikanske hjemmesider, men det er slett ikke umulig at vi får se modellen dukke opp på de europeiske nettsidene til selskapet. Prisen ligger på rundt 14.000 kr ($2200).

Også mulig i Norge
Det er selvsagt fullt mulig å surfe i friluft her til lands også. Med mobiltelefonen din koblet til datamaskinen, kan du fritt surfe i vei overalt hvor det er mobildekning.

Netcom tilbyr også et eget Connect datakort. Dette settes inn i datamaskinen og lar deg koble deg på nett både gjennom EDGE og 3G, som gir deg hastigheter på opp mot 384 Kbps. Datakortet koster 1995 kr, og tjenesten har en fastpris på 499 kr måneden.

Mer om dette kan du lese i vår guide, Ut i naturen - med bredbåndslinje.

(Kilder: Infosync, MobileMag I4U News, Laptop Magazine)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen