Test

Tilbehøret iPhone-eiere må ha

Selskapet bak denne iPhone-holderen har tenkt et stykke lenger enn mange andre som har utviklet holder med ladefunksjon til iPhone. I holderen sitter det nemlig en høyttaler, og i forkant er detnoen taster du kan klemme på for å styre telefonens musikkspiller.

Men heller ikke det er nok til å få denne dockingstasjonen til å fremstå som spesielt original. Det som bokstavelig talt vekker vår interesse er den unike vekkerklokkeløsningen som følger settet.

Å bruke mobiltelefonen som vekkeklokke er i dag kanskje mer vanlig enn ikke å gjøre det. Men hva skjer om du våkner om natta og lurer på hva klokka er? Du kan selvsagt sjekke det ved å løft opp mobilen, tenne skjermen og vente til øynene er kommet over sjokket fra det skarpe skjermlyset. De fleste mobiltelefoner har klokke på startskjermen.

Eller du kan bruke Microdock fra XtremeMac, og lese klokka på mobilskjermen uten å måtte trykke på noe som helst.

Applikasjon
Det første som skjer når du setter iPhone på ladepluggen bakerst på ladestasjonen, er at den tilbyr deg å laste ned en gratisapplikasjon fra iTunes. Programmet heter Alarm Clock, og er en klokke som viser dag, dato tid og når alarmen er satt til å vekke deg. Nederst i skjermbildet er det en dimmeknapp som gjør at skjermen knapt lyser. Dermed slipper du å irritere deg over lyskilden når du prøver å sove. Tallene er gulrøde, og ødelegger ikke nattsynet.

Du kan stille klokken til å ringe på et gitt tidspunkt (eller to), eller du kan velge at den skal ringe etter et gitt antall minutter.
Ikke trenger den å ringe heller. Du kan velge sanger du ønsker å bli vekket til, eller du kan la deg vekke til fuglekvitter eller bølgeslag. Du kan velge vekkevolum, bytte skjermbilde (ikke alle alternativene er like snille med nattsynet) og du kan bytte fra dagskjerm til dempet natteskjerm med en berøring på skjermen. Du velger selv hvilke ukedager du vil at alarmen skal være aktiv.

Om noen skulle ringe mens du bruker slumrefunksjonen (nedtelling), så vil du jo bli vekket uansett. Bestemmer du deg for å sovne igjen, så husk at samtalen setter slumrefunksjonen ut av spill. Den vanlige alarmen påvirkes ikke av innkommende samtaler.

Når alarmen går om morgenen, kommer det opp to store berøringsfelter på skjermen. Den ene stopper klokka, den andre utsetter bare vekkingen i noen minutter. Du velger selv hvor langt dette intervallet skal være under innstillingene i programmet. Slumrefunksjonen aktiveres også om du trykker på tasten i forkant av ladestasjonen.

Lyden i den lille høyttaleren er overraskende god. Om du vil bruke laderen på kontorpulten eller på nattbordet er opp til deg – vil du bruke den begge steder, så følger det med en liten pose du kan transportere den i.

Microdock er ikke noen Hi-Fi-høyttaler, men i små og stille rom spiller den høyt nok.

På baksiden har Microdock 3,5 millimeter inngang for tilkobling av andre lydkilder.
Vi liker stilen, synes enheten er enkel å bruke, og savner egentlig ingen funksjoner. Endelig er iPhone blitt en skikkelig vekkerklokke.

Finn beste pris på XtremeMac Microdock her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen