Tilbake til mobilrøttene

Klassiske telefoner som for eksempel Nokia 8110, telefonen som Keanu Reeves brukte i The Matrix er til salgs for en rimelig penge. For under 30 pund kan man skaffe seg en klassisk telefon fra en fordums tid.

Et voksende marked
Retrofone har eksistert i fem år. Bedriften begynte i utgangspunktet å selge brukte telefoner til bedrifter og privatpersoner som ønsket en spesiell telefon som ikke var i salg mer eller ønsket et billig alternativ til nye telefoner. Og at dette er populært er det liten tvil om. 20 tusen enheter solgt i Storbritannia pr måned viser at dette er et tilbud folk vil ha.

Telefoner som er mer som små datamaskiner å regne er for mange for vanskelig å bruke. Selv de enkleste telefonene har et utstyrsnivå som er overskrider manges bruksområde med god margin. Derfor er det mange som lengter tilbake til den tiden en telefon kun var en telefon. Det å ha en telefon som gjør det den skal gjøre er blitt en sjeldenhet. Det er mange der ute som savner den tiden man kjøpte en mobiltelefontelefon for å være tilgjengelig. Verken mer eller mindre.

De senere årene har et samlermarked vokst frem. Sjeldne mobiltelefoner blir solgt for flere hundre pund. Både privatpersoner og bedrifter kjøper opp telefoner for å kunne stille dem ut eller bare ha dem i private samlinger. Før skulle en telefon være noen tiår gammel for at den skulle ha en samleverdi. Nå er det nesten ikke snakk om mer en et par år.

Retrofone har per i dag kun GSM-telefoner til salgs, men vil i nær fremtid også begynne å selge eldre mobiltelefoner. Dette er kun for samlermarkedet, da de telefonene ikke har noe fungerende nett.

Så da er det bare for de som savner å ha en 15 kilos NMT telefon eller en Motorola Startac å endre ønskelisten, og plassere en klassiker på toppen av listen. Da har man virkelig noe å vise frem på jobben på nyåret.

Mer informasjon om tjenesten finnes på Retrofones hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen