Tilbake på metroen

- Ja, de kjenner til bloggen din. De sier at alle sikkerhetsvaktene her leser bloggen din, forteller frilansjournalist Theo Karantsalis til Carlos Miller etter et besøk på en metrostasjon.

Det var i sommer vi første gang skrev om Carlos Miller. Amerikaneren ble utestengt på livstid fra metroen i Miami, etter å ha forsøkt å fotografere på stasjonsområdet. Miller ville ikke rette seg etter sikkerhetsvaktenes anvisninger, men hevdet heller sin rett til å fotografere på området.

Etter hendelsen på metroen har det blitt arrangert flere protester, mot det som hevdes å være ulovlig håndheving av lovverket. Ved en anledning tok Miller med seg 20 fotografer som skulle fotografere på stasjonsområdet.

- Sikkerhetsvaktene var svært høflige, og det eneste vi ikke fikk lov til, var å trå på den gule linjen langs sporet, sier Miller i et videointervju i etterkant av protesten.

Holdt øye med

To uker etter den vellykkede protestaksjonen ble derimot Joel Mora, en fotojournalistikkstudent, nektet å ta bilder på metroen. Han ble stoppet etter en tur med toget, og konfrontert med at han hadde tatt bilder i toget under hele turen. Sikkerhetsvaktene hadde i følge Mora fulgt med på han hele togturen.

Miller uttalte etter hendelsen at de ville fortsette med dette spillet, helt til sikkerhetsvaktene lar fotografer være i fred.

Kommunikasjonsproblemer

Drøye to uker senere tok derfor Miller igjen turen ned til metrostasjonen. Denne gangen tok han med seg frilansjournalist Theo Karantsalis, fra Miami Herald. Karantsalis kom først til stasjonen og ble etterhvert informert om at han ikke kunne ta bilder til bruk på blogg, eller til sitt virke som journalist. Han valgte derfor å forlate området.

Carlos Miller (t.v.) og sikkerhetssjef Al Pascuito er endelig enige om hvordan fotografer skal håndteres på metroen. Til høyre er Jim Winters fra Nikon Miami. FOTO: Marty Fuchs.
Carlos Miller (t.v.) og sikkerhetssjef Al Pascuito er endelig enige om hvordan fotografer skal håndteres på metroen. Til høyre er Jim Winters fra Nikon Miami. FOTO: Marty Fuchs.

Vel ute ble han intervjuet av Miller, som senere også snakket med sikkerhetssjef Al Pascuito.

- Vi har instruert alt vårt mannskap til å følge 30B. Vi har sendt ut et memo som samtlige vakter skal signere på at de har mottatt og forstår innholdet av, sier Pascuito.

Fotografering tillatt

Sikkerhetssjefen snakker om «Miami-Dade County Code 30B-5 » som slår fast at ikke-kommersiell fotografering er tillatt på stasjonsområdet. Bilder på Millers blogg viser laminerte utgaver av regelverket som er hengt opp bak sikkerhetsvaktenes skranke.

Dermed ser det ut til at Carlos Millers protester får følger for behandlingen av fotografer på metroen i Miami.

Les også: Fotograf utestengt fra metroen på livstid

Les også: Fotballklubb nekter fotografer adgang

Les også: Hevder britisk politi bryter menneskerettighetene

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen