Tilbake på andreplass

En kombinasjon av svake resultater fra Samsung og et oppsving i salget av mobiltelefoner er årsaken til at Motorola igjen er tilbake på andre plass i mobilverdenen. Motorolas  andel av det globale markedet for mobiltelefoner økte fra 13,4 til 16,6 prosent fra tredje til fjerde kvartal i fjor.

- Vi ser salgstall nå som vi ikke har sett på lenge, og den økte markedsandelen gjør at vi har distansert oss fra tredjeplassen med god margin, sier Ed Zander, styreformann i Motorola

Salgssuksess

En av hovedårsakene til veksten er mobiltelefonen Motorola Razr. V3. Den har solgt langt over forventning i følge Motorola. Introduksjonen av Razr V3 markerer et skille i hvordan Motorola presenterer sine produkter. Stil er blitt likestilt med innhold. Dette ble en øyeblikkelig suksess i konsummarkedet og den fremgangen forventes å fortsette.

- Vi er veldig fornøyd med både inntjening og salgstallene dette kvartalet, sier Ed Zander, styreformann i Motorola

Før ble Motorola-telefoner sett på som kjedelige. Dette har nå begynt å endre seg. Ny design er en av de viktigste årsakene til at Motorola igjen er nest størst i mobilverdenen. Det er ventet at Motorola vil satse videre på markedssegmentet hvor design og flest mulig funksjoner er viktigere enn prisen.

Det er ventet at Motorola vil miste markedsandeler til både LG og Samsung i billigsegmentet på grunn av at de satser mindre på billigste modellene i følge CBS Marketwatch. Motorola regner med at økt salg av dyrere telefoner skal oppveie for de tapte inntektene dette vil gi. Blant annet har det vært stor etterspørsel etter Motorolas dyreste telefoner i Europa.

- Motorola har en attraktiv telefon i Razr V3. Dette ser de resultatene av i Europa nå, sier Andy Brown, program manager i IDC .

Medaljen har også en bakside for produsentene. Den harde konkurransen mellom blant andre Motorola og Samsung har senket den gjennomsnittlige prisen på mobiltelefoner. Noe som har bidratt til å senke verdien på Motorola-aksjen med 6 prosent på børsen.

Forventningene til 2005 er mer usikre. Motorola forventer å styrke sin posisjon som verdens nest største mobiltelefonprodusent, men regner samtidig med at den gedigne oppturen som selskapet hadde i fjerde kvartal ikke kan fortsette i samme tempo. Både salget av produkter og inntektene vil derfor ha en flatere kurve i 2005.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen