Til krig med flygende tallerkener

Det Britiske forsvardepartementet er stadig ute etter ny teknologi for å drive effektiv krigføring. De avholder derfor i disse dager en egen konkurranse for krigsglade teknofriker. En flyvende tallerken deltar i konkurransen.

Klar for utforskning
Det britiske selskapet Mira stiller nemlig med en nyutviklet robot, spesialbygd for krigføring i byer og tettsteder. Roboten er i utgangspunktet en liten firehjulstrekker utstyrt med diverse sensorer og analyseverktøy. Men når bilen ikke kommer lenger frem, så har kjøretøyet en fjernstyrt flygende tallerken på ryggen som kan slippes løs.

- Fenstar UAV-en er designet slik at det ikke finnes noen eksterne roterende deler. Dette gjør det mulig å fly roboten trygt i nærheten av personer og bygninger. Designet gjør maskinen mindre utsatt for skade under flyvning og du unngår at maskinen vikler seg inn i strømlinjer slik vanlig helikopterdesign medfører. UAV-en har to kameraer, et for navigasjon og et for overvåkning av området, skriver MIRA i pressemelding.

Mira mener deres maskin vil gi en ekstra trygghet for soldater i felten.

Viktig for soldatene
Konkurransen er i disse dager i ferd med å avsluttes, så det gjenstår ennå å se hvilken maskin som vil bli kåret til den beste. Men det britiske forsvaret er ikke i tvil om at konkurransen er særdeles viktig, både for det militæret og teknologien generelt.

- Den store utfordringen er viktig både fra et teknologisk og et markedsmessig perspektiv. Fra et markedsmessig perspektiv har vi her både små og store bedrifter, skoler og universiteter som driver med forsvarsforskning. Fra et teknologisk perspektiv så er våre tropper plassert i svært vanskelige områder hvor vi mener det er viktig å se på teknologien for å se hva som kan gjøres for å identifisere farer og ta nødvendige handlinger, sier Andy Wallace fra det britiske forsvarets teknologi- og utviklingsavdeling, ifølge pressemelding.

Du bør dermed ikke bli overrasket om du ser britiske militære med flygende tallerkener på slep, under NATO-øvelser i tiden fremover.

F
orskere fra universitetet i Middlesex har kommet med denne roboten som ikke akkurat er like strømlinjeformet som teamet fra Mira sin.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen