Til kamp mot 3G

Her til lands har 3G vært både etterlyst og etterlengtet. Motstand derimot, har vi ikke sett noe særlig til, men i Sverige er situasjonen annerledes. Svenske aksjonister har nemlig startet innsamling av penger med det som formål å få stanset utbyggingen av det svenske 3G-nettet.

De arge motstanderne mener at utbyggingen et gigantisk og risikabelt eksperiment hvor de svenske innbyggerne er prøvekaniner.

Skumle saker
Initiativtakerne viser til en lang rekke internasjonale og vitenskapelige studier som beviser at stråling fra sendere brukt i mobiltelefoner kan ha en negativ innvirkning på søvnen, hukommelsen, nervesystemet, stress og at det kan føre til doble DNA-strengebrudd!

Flere land har betydelig strengere regler rundt stråling fra basestasjoner, ifølge hjemmesiden for kampanjen. Et eksempel er delstaten Salzburger i Østerrike, hvor den lovlige grenseverdien for mikrobølgestråling er 1.000 ganger lavere enn i Sverige.

Politikernes påstand om at "mycket omfattande forskning" ligger til grunn for regelverket rundt 3G-nettet, avfeies som svada. -Stort lengre vekk fra sannheten er det ikke mulig å komme, sier en talsmann for kampanjen, som avfeier studien politikerne snakker om som en "skandale uten sidestykke".

Websiden kan by på en betydelig mengde materiale og det er tydelig at det er ihuga og svært opprørte motstandere vi har med å gjøre. Men det er vel heller usikkert om de kommer noen vei. Forsiktige analyser antyder 20 millioner europeiske brukere av 3G i løpet av 2005.

Om du føler kamplysten brenne og ønsker å støtte "Kampanjen mot 3G" kan du lese om hvordan du donerer penger på www.kampanjenmot3g.org.