Til CeBIT med drømmen i en bag

Dr. Vasco Petruzzi, heter han, og er en velkledt ung italiener som sleper en diger bag etter seg. CeBIT er stengt for dagen og jeg er på vei hjem da Petruzzi får øye på fotoutstyret mitt. – Jeg har prøvd å komme inn på pressesenteret, men der fikk jeg beskjed om at de skulle evaluere henvendelsen først. Nå blir du den første i verden som får se dette. 

Kunst
Vi tusler over til en rolig krok, og Petruzzi åpner bagen. Ut løfter han en underlig innretning bestående av en kloss med en søylefot og en pyramide på toppen. På hver side av den store pyramiden sitter to små pyramider med innfelte høyttalere. – Dette er bare en prototyp, sier Petruzzi, og setter apparatet på et lite bord.

Jaha, tenker jeg, og lurer på om han spøker med meg. Men Petruzzi er tilsynelatende gravalvorlig. – Dette er ”Arte Tecnologica” - kunsten møter teknologien. Det er på høy tid at teknologien tilfredsstiller våre behov for estetikk. Jeg har flere design på lager, sier Petruzzi, og trekker opp en mappe med skisser. Tuller han med meg, så har han i alle fall gjort et grundig forarbeid.

Han viser meg en engel, en katt, en knestående naken dame uten hode og armer, samt noe som minner om ruinene av en romersk stadion. Jeg har flere også, sier han og rekker meg en bynke papirer. – Disse får du ikke ta bilde av, for jeg vil introdusere dem lit over tid. Det er mest strategisk, sier han. 

Estetikk
Så peker han på en Mac som står i en annen utstilling. – Macintosh har så vidt begynt å tenke på design, men ellers ser datamaskiner i dag ut som Xerox-maskinen gjorde i 1973, sier han.

Dr. Vasco Petruzzi er ingen kunstner, han er økonom. – Men jeg er interessert i kunst, og vil at PC-en skal kunne være et stykke kunst du kan ha i stua. Med funksjonaliteten i dagens PC-er er stua blitt et naturlig sted å ha den, men da må den se pen ut. 

Ny kjøleteknologi
Maskinen har også en helt ny kjøleteknologi, i følge Petruzzi. Men på spørsmål om det betyr at den er uten støyende vifter svarer Petruzzi avkreftende. – Den har vifter, men vår patent gjør at den ikke bråker så mye, sier han. Jeg spør ikke mer, men ønsker ham lykke til.

Så gjenstår det å se om Petruzzi får drømmen oppfylt. Så langt har han ikke fått napp hos noen av PC-produsentene.

Petruzzis hjemmesider finner du på www.computarte.it

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen