Test

Til å spise opp, eller?

Testresultater

LG KG800 Chocolate

Positive ting Lekker, liten, meget bra fjernkontroll på lydutstyr
Negative ting Kronglete meny, overfølsomme taster, lite brukervennlig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 6

Testresultater

LG KG800 Chocolate

Positive ting Lekker, liten, meget bra fjernkontroll på lydutstyr
Negative ting Kronglete meny, overfølsomme taster, lite brukervennlig
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 3
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 6
Vi tar det beste først. Esken LG Chocolate ble levert i er rett og slett lekker. Den lille svarte stoffposen mobiltelefonen ligger i likeså. Og la meg minne om at det er en jente midt i tjueårene som sitter ved spakene, før jeg avslører at også selve mobiltelefonen er lekker, lekker, lekker.

Når den lille sorte ”sjokoladen” er skjøvet sammen er det bare en liten sølvfarget firkant rundt menyknappene som ikke er sort. Skjermen går i ett med den sorte, blanke overflaten og ser ytterst delikat ut.

Skyver vi frem tastaturet aktiveres de trykkfølsomme menyknappene som lager et rødt fargespill på telefonen.

Overfølsom
Du skal imidlertid være svært lett på hånden for å få god nytte av de trykkfølsomme knappene. Du trenger ikke mer enn å være så vidt nær tastene, for de reagerer på hver minste berøring.

Det ser riktignok griselekkert ut, men er uhyre upraktisk i bruk. Men – når det er sagt er vel ikke stiletthæler laget for å være spesielt praktiske de heller.

Overgangen er stor når vi prøver oss på de øvrige tastene på telefonen. Talltastaturet har god motstand, og det er lett å taste både telefonnummer og tekstmeldinger. For jenter med lange negler (nei – dyrekjøpte akrylnegler er heller ikke spesielt praktisk) er den øverste tasterekken litt vrien å komme til, men øvelse gjør mester.

Hvorvidt øvelse også kan avverge uplanlagte oppringninger og feiltrykking på de trykkfølsomme tastene når oppmerksomheten er rettet et annet sted, eller du har et par glass innabords, tør jeg ikke spekulere i.

På venstre side av telefonen finner du volumknappene og på høyre side finner du overraskende nok hurtigtaster til MP3, kamera og videokamera og telefonens legge-på-knapp. Etter ufrivillig å ha kommet borti denne knappen og avbrutt samtaler, konkluderer jeg med at dette ikke er tidenes beste plassering av en slik knapp.

Mangelfull meny
Som tidligere må jeg dessverre gi LG kritikk for menyen. Den er ikke bare simpel, men også relativt kronglete lagt opp. Jeg sier ikke at vi forventer at en sjokolade skal være like raffinert som de proffeste proffe, men når du forventer deg eksklusiv, mørk sjokolade er det litt skuffende å ende opp med bare en liten kakaobønne.

For meg som liker norsk rettskriving, og ikke er spesielt glad i verken manglende doble konsonanter eller hyppig orddeling, er menyen en smule irriterende. Store deler av menyen er riktignok fornuftig oversatt, men det er nok eksempler på at menyen er dårlig oversatt – eller ikke oversatt i det hele tatt. Takket være harryturer til Svinesund er det ikke noe problem å forstå det meste, men jeg er litt usikker på om de motebevisste i målgruppen for denne mobiltelefonen er like Harry som meg...

Jeg skal ikke henge meg for mye opp i at det er kronglete å sende SMS fra LG Chocolate, men det er verdt å nevne at jeg både savner stor bokstav etter punktum, at ordboken lærer seg at jeg heter Janne (ikke Lamme) og en liste over alternative ord ved bruk av telefonens T9-funksjon.

Velutstyrt
Du får ikke bare LG KG800 når du åpner konfektesken. Med følger en delikat, liten veske du kan ha mobiltelefonen i og mye annet snasent tilbehør. Som på en hvilken som helst mobiltelefon med MP3-spiller er det jo klart det må følge med overføringskabel og lydutstyr.

Og lydutstyret skal LG i denne omgang ha skryt for. Kabelen som kobles til telefonen er nemlig en adapter du kan bruke sammen med et hvilket som helst hodesett. Liker du ikke de medfølgende øreproppene kan du dermed heller velge et annet hodesett.

I tillegg kan du styre det meste av mobiltelefonen fra fjernkontrollen på denne adapteren. Den har mikrofon, volumknapper, avspillingsknapper for MP3-spilleren og en egen svareknapp for samtaler. Genialt!

Mindre genialt er det at telefonen bare har 128 MB minne og ikke plass til eksternt minnekort. Du kan med andre ord bare ha med deg en liten del av favorittlåtene når du er ute på farten. MP3-spilleren kan dessverre ikke brukes mens du gjør andre ting, som å lese tekstmeldinger eller surfe i telefonens nettleser.

Uskarpt
Kameraet i LGs Chocolate har 1,3 megapiksel oppløsning, og skulle dermed kunne ta helt greie bilder. Etter å ha prøvd ut kamerafunksjonen og knipset en del bilder, trekker bildekvaliteten totalinntrykket heller ned enn opp.

Bildene er uskarpe og det er vanskelig å få god gjengivelse – særlig utendørs. For å ta MMS-bilder egner kameraet seg godt, men skal du bruke bildene til noe mer fornuftig er det greit å ha et annet kamera for hånden.

Av andre nyttige og underholdende funksjoner kan vi nevne kalender, vekkerklokke og et forhåndsinstallert spill. Vekkerklokken har dessverre ikke slumrefunksjon, men ellers får både kalenderen og vekkerklokken ståkarakter.

Tannpine
Det er ingen tvil om at LG Chocolate er en lekker mobiltelefon. Men som med all sjokolade er det en bakside av medaljen. Denne sjokoladen gir deg riktignok ingen bilringer eller reell tannverk, men en del irritasjon og frustrasjon må du nok regne med for å kunne smykke deg med LG Chocolate.

Er du derimot ute etter en lekker mobiltelefon du skal vise frem, snarere enn å bruke, er den 1,5 cm tynne, lette mobiltelefonen et godt bytte. Og selv som den sjokolademonsen jeg er kommer LG Chocolate neppe til å vare lenge i rollen som eneste mobiltelefon. Men som med all annen sjokolade er den fristende å hente frem – om enn bare som lørdagsgodt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen