Nike MAG var inspirert av filmen, men manglet den viktigste funksjonen.
Teknofil
Nike MAG var inspirert av filmen, men manglet den viktigste funksjonen. (Bilde: Nike)

Til neste år kommer den selvknytende skoen

Inspirert av de populære «Back to the Future»-filmene?

Den populære filmserien «Back to the Future» gjorde stor suksess på slutten av 80-tallet. Der man i den første filmen følger Marty McFly og hans reise 30 år tilbake i tid, ble tidsreisen snudd frem i tid i oppfølgeren.

I toeren besøker nemlig hovedkarakterene 2015, og vi blir vitne til en del av 80-tallets spådommer om hvordan fremtiden vil se ut. Det er også da vi stifter kjennskap med et høyst moderne skopar som knyter skolissene selv.

Kommer i 2015

I 2011 lanserte Nike og Michael J. Fox Foundation (fondet til hovedrolleinnhaveren i filmene) en sko med navn Nike MAG, som var inspirert av filmene. Den hadde et lysende LED-panel og en selvlysende Nike-logo. Det ble kun solgt 1500 par av disse, og de ble auksjonert bort via eBay.

Men den viktigste funksjonen til skoene fra filmene manglet – de kunne nemlig ikke knyte sine egne skolisser. Dog ser fremtiden for dette lys ut, skal vi tro Nike-designeren Tinker Hatfield.

Han kunne nemlig nærmest bekrefte at Nike ville lansere et par selvknytende sko i løpet av 2015. Akkurat om det vil være en oppgradert versjon av Nike MAG eller et helt par nye sko vites ikke, men det finnes altså håp for de som har ventet i nærmere seksten år på disse skoene

Her kan du se hvordan skoene fungerte i filmen:

Nike prøver stadig nye varianter på sine sko:
Denne snowboard-støvelen kommer med LED-lys »

(Kilde: TheVerge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen