TIFF 2008 smugstartes idag

Så var vi der igjen. Norges største filmfestival starter, som i fjor, ganske så rolig, da den offisielle åpningen ikke er før i morgen. Det er med andre ord lite annet enn filmvisninger å fylle dagen med, men er ikke det også grunnen til at folk går på filmfestival?

Mye på tapetet

Årets plakat for TIFF.
Årets plakat for TIFF.

Allerede før festivalen hadde vist en eneste film kunne ledelsen med glede melde at forhåndssalget var enda bedre i år enn i fjor, noe som lover godt. Dagen før festivalåpningen var det nemlig solgt 26.033 billetter, mot 25.097 på samme tid i 2007. Det er også solgt 4.665 festivalbevis, mot 3.871 på samme tid i fjor.

Årets åpningsfilm er Nils Gaups "Kautokeino-opprøret". Sett bort fra den, er det dog få kommersielle trekkplaster, men desto flere interessante perler fra Europa og Østen, som for eksempel "Tuyas to ektemenn", "And along came the Tourists" og "Darling". Det er også mange interessante seminarer som vil finne sted; deriblant "Blått Lerrett", der filmskaperne vil møte publikum. For de som er interesserte i teknikken bak filmene vil "Video4" stå for et mini-roadshow der de viser det siste innen film og videoteknologi.

Kulturo.no vil selvsagt komme tilbake med daglige rapporteringer fra seminarer, filmer og andre hendelser etterhvert som de utspiller seg. Følg med!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen