Tier om 3G-nett

Er du NetCom-kunde og eier av en 3G-telefon, har du allerede i to måneder hatt muligheten til å benytte operatørens 3G-nett. Hvis du ikke visste dette, er du nok ikke alene om det.

NetCom har nemlig gått svært stille i dørene når det gjelder lanseringen av sitt tredje generasjons mobilnett.

Det mest vanlige å gjøre i anledning lanseringer av nye produkter og tjenester, er å investere store summer i heidundrende reklamekampanjer og subsidierte telefoner.

NetCom har verken kjørt reklamekampanjer eller subsidieringer av mer enn én 3G-telefon. Idag tilbyr selskapet kun Nokia 6680 til 3G-kundene sine.

Telenor, som også har valgt å holde kortene tett til brystet når det gjelder sitt 3G-nett, har kommet litt lenger på mobilfronten. I følge digi.no tilbyr Telenor nå seks subsidierte 3G-telefoner til sine kunder.

- For få telefoner
Pressesjef i NetCom, Guri Wormdal, sier til digi.no at stillheten rundt selskapets 3G-nett ikke er en tilfeldighet:

- Foreløpig er utvalget av modeller for lite til at vi kan starte en bredere markedsføring. Det finnes ikke de mest avanserte smartmobiler eller noe godt utvalg av design slik kundene er vant til på dagens GSM-nett.

I tillegg til mangel på egnede telefoner, peker Wormdal på at NetCom fortsatt har utfordringer på den teknologiske siden:

- Vi har bygget ut et nett på veldig kort tid og arbeider videre med dette nettet. Vi må også få overgangen mellom GSM og 3G til å fungerer knirkefritt, sier Wormdahl til digi.no.

Tjente på millionbot
NetComs vei mot et klart 3G-nett har vært en berg- og dalbane. Tidlig dette året måtte selskapet betale dyre dommer i bøter fordi de ikke klarte å oppfylle konsesjonskravene.

Selv om straffen til slutt lød på over en million kroner, skulle tregheten vise seg å være lønnsom for NetCom. Utstyret for utbygging av 3G-nett var på den tiden mye dyrere enn det er i dag, og ville ha kostet selskapet flere ganger så mye som millionboten.

1. mars i år sto NetComs 3G-nett klart til bruk. Abonnenter med 3G-telefoner måtte imidlertid finne seg i å vente enda en stund før de kunne benytte nettet. Det var nemlig kun åpent for trådløst mobilt bredbånd.

15. juni kom den store dagen, og NetCom kunne fra da av tilby 3G-nett til sine mobilkunder. Siden har vi ikke hørt så mye. En offisiell lansering er imidlertid ventet denne måneden.

(Kilde: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen