Mange har ønsket seg Nokia-telefoner med Android. hvis Newkia får det som de vil, kan de få det. (Bilde: Kurt Lekanger / montasje)

Tidligere Nokia-topp starter Newkia

Skal lage Android-telefoner med Nokia-kvalitet.

Det var knapt rukket å bli kjent at den falne mobilkjempen Nokia blir kjøpt av Microsoft, før nyheten kom om at de kan få med seg en plagsom konkurrent på veien:

Thomas Zilliacus er tidligere sjef for Nokias virksomhet i Asia. Nå starter han selskapet Newkia, med et uttalt mål om å stjele talenter fra Nokia til sitt eget selskap.

Zilliacus mener valget om å satse utelukkende på Windows Phone har vært katastrofalt for Nokia.

– Nedturen hadde allerede begynt, men Nokia var fortsatt verdens største mobilprodusent da de tok beslutningen om å satse eksklusivt på Windows Phone, sier Zilliacus til Channel News Asia.

– Windows er ikke sexy

Zilliacus mener både telefonene til Nokia og operativsystemet Windows Phone er bra nok. Økosystemet rundt er imidlertid ikke utviklet nok til å til trekke seg utviklerne, og Windwos er rett og slett ikke sexy, mener han.

Nå vil han i stedet tiltrekke nøkkelpersoner fra gamle Nokia for å lage en telefon med Nokias byggekvalitet og Androids operativsystem.

– Vi kontaktet en rekke investorer i fjor for å reise penger nok til å kjøpe hele Nokia. Nå kontakter vi de samme investorene og legger fram et langt rimeligere prosjekt. Vi har allerede registrert Newkia i Singapore, og jeg har et kompetent team som kan bransjen, sier Zilliacus.

Zilliacus mener at en av årsakene til Nokias fall er at selskapet rett og slett ble for arrogante. Da markedet forandret seg, valgte man derfor å ikke forandre sitt eget konsept. Slikt straffer seg.

Les mer: Skroter Nokia-navnet

(Kilde: Android Authority)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen