Tidenes verste mailtabber

I E-postens historie har det blitt sendt ut en rekke meldinger som nok ikke har vært helt heldige. Noen har derimot verre effekt enn andre. Nettstedet Cracked har funnet frem til det de mener er tidenes verste tabber i E-postens historie. Her er tabbene du selv bør unngå:

Erobringen av Korea
Peter Chung jobbet for investeringsfirmaet Carlyle Group og var på god vei opp karrierestigen. Grunnen til at dette føres i preteritum er på grunn av Phillips behov for selvskryt. Da han fikk en stilling i firmaets avdeling i Sør-Korea var han nemlig ikke sen med å sette høye mål for seg selv, og ikke minst skryte av dette i mail til sine venner. Problemet var at han brukte jobbmailen til å sende meldingene, og de var ikke akkurat jobbrelatert de målene han satt seg.

- CHUNG is going to fuck every hot chick in Korea over the next 2 years (5 down, 1,000,000,000 left to go) the second bedroom is for my harem of chickies...I know I was a stud in NYC but I pretty much get about, on average, 5-8 phone numbers a night and at least 3 hot chicks that say that they want to go home with me every night I go out, skrev Chung i meldingene hjem.


En ugjennomtenkt mail kan få store konsekvenser.

Om ikke vennene forstod budskapet la han til:

- Oh, by the way, someone's gotta start fedexing me boxes of domes, I brought out about 40 but I think I'll run out of them by Saturday.

Han påstod samtidig at bankkontaktene i Korea smisket vilt med han og spanderte dyre turer og middager.

Chung valgte tydeligvis feil venner å sende skrytemailen til for de mente det var på sin plass å videresende meldingen. Resultatet var at meldingen havnet hos flere personer innen finansmiljøet. Også Chung sine sjefer fikk korrespondansen tilsendt sin innboks. Resultatet var at Chung måtte trekke seg fra stillingen. De store målene han satt for seg selv ble dermed ikke nådd.

Ketchupflekken som ikke forsvant
Det finnes temaer det ikke lønner seg å ta opp per mail, og det finnes temaer du kanskje slett ikke bør ta opp i det hele tatt. Richard Phillips hadde en høy stilling i advokatfirmaet Baker & McKenzie. Han var derimot slett ikke fornøyd da en av sekretærene i firmaet klarte å søle ketchup på buksa hans. På tross av at hans lønn lå langt over sekretæren valgte han å sende følgende mail:

- Hi Jenny, I went to a dry cleaners at lunch and they said it would cost $4 to remove the ketchup stains. If you could let me have the cash today, that would be much appreciated. Thanks Richard.

Da pengene ikke dukket opp raskt nok, passet Phillips samtidig på å legge igjen en lapp på sekretæren sin pult hvor han minnet henne på at hun skyldte han fire dollar.


En ketcuphflekk, fire dollar og en mail kostet Richard Phillips jobben.

Sekretæren på sin side hadde vært opptatt med private gjøremål, og ble ikke veldig glad da hun kom tilbake på jobb og så hvor ivrig Phillips hadde vært på å få tilbake de fire dollarene. Hun svarte derfor med følgende mail og passet på å sende den ut til alle i firmaet.

- Obviously your financial need as a senior associate is greater than mine as a mere secretary. Having already spoken to and shown your email and Anne-Marie's note to various partners, lawyers and trainees in ECC&T and IP/IT, they kindly offered to do a collection to raise the $4.

Resultatet var at mailen spredde seg som en skogbrann i mild bris. Til slutt havnet korrespondansen på nettet slik at hele verden kunne beskue Phillips smålighet. Baker & McKenzie måtte da starte en intern granskning rundt korrespondansen, og Phillips trakk seg til slutt fra stillingen i firmaet.

Privat slåsskamp på mail

Om du har noe uoppgjort med andre på jobben så er det best å ta dette opp på tomannshånd. Katrina Nugent og Melinda Bird bestemte seg derimot for å ha et ekte katteslagsmål per mail. Krangelen lot de hele det australske advokatfirmaet de jobbet for følge. Det hele startet da Nugent sendte ut en fellesmail hvor hun etterlyste noen smørbrød med ost og skinke som hadde forsvunnet fra firmaets kjøleskap. Bird hadde tydeligvis lite til overs for Nugent for hun svarte med denne noe sarkastiske mailen:

- Katrina, there are items fitting that exact description in the level 20 fridge. Are you sure you didn't place your lunch in the wrong fridge yesterday?


Om du er sint på noen bør du ikke ta krangelen på jobbens fellesmail.

Etter dette var det duket for en ekte elektronisk slåsskamp. Gjennom en serie med mailer gjorde Nugent og Bird sitt ypperste for å slenge dritt mot hverandre. Kollegaene som fulgte det hele delte korrespondansen med venner og kjente, resultatet var at sjefene i firmaet til slutt fikk innblikk i hva de to kvinnene brukte firmaets E-postsystem til. De syns det hele slett ikke var særlig morsomt. Både Nugent og Bird fikk sparken for å ha misbrukt firmaets E-post.

Festen som gikk verden rundt
Lucy Gao jobbet som trainee hos Citigroup og bestemte seg for å bruke jobbmailen da hun skulle invitere venner og kjente til feiringen av sin 21-års dag. Gao var tydeligvis ikke den som overlater hendelser til tilfeldighetene. Hun sendte nemlig ut en invitasjon hvor hun forklarte sine gjester grundig hvordan de skulle finne festen og hvordan de skulle oppføre seg. Hun var også vel overivrig i å påpeke at festen skulle holdes på Ritz Hotel London. For vennene var det nok det siste avsnittet som fikk begeret til å renne over:

"ARRIVAL TIMES: [Please stick to these as best as you can, thank you]
9:00pm: Lucy, Sophie Sandner, Kajai, Mandeep, Preet, Sanami, Su, Lisa, Kate.
9:15pm: Phoebe, Sophie Seugnet, Theo, Dmitry, Ed, Nikolay, Paul, Nick, Harry.
9:30pm: Marco, Andrea, Jess, Ovi, Yuki, Olga, Kim, Marcelo, Ulyana, Krystal, Dan.
9:45pm: Sunita, Alan, JingJing, Emma.
10:00pm: Anthony, Rachel, Roger, Uli, Yogi, Gharzi."


Lucy Gao var ivrig på å detaljstyre sin bursdag i invitasjonen hun sendte ut per mail.

Vennene kunne i det minste klart se hvordan Gao hadde kategorisert dem fra best til verst. Resultatet var at mailen ble spredd og havnet fort på nett. Det ble til og med laget egne T-skjorter som gjorde narr av Gaos detaljstyring. Gao ble til slutt nødt til å gå ut offentlig for å forsøke å overbevise verden om at mailen var ment som en spøk. Hun klarte derimot ikke å overbevise Citigroup som valgte å ikke beholde henne etter perioden som trainee var over.

En uheldig invitasjon
Noen meldinger er trolig ment å være humoristiske, folks oppfatning av humor er derimot forskjellig. Det fikk Patrick Smith som jobbet i et større advokatfirma erfare. Uheldigvis for han ligger "reply"-knappen farlig nær "Reply all". Mange har nok vært uheldige med denne knappen både før og etter han, de sendte derimot neppe ut like uheldige mailer som det Smith sendte ut til sine kollegaer og partnere da en venn inviterte til sosialt samvær etter endt arbeidsdag.

- Dude, "Carol" (ikke det ekte navnet brukt i meldingen) wants some of that double penetration action, so let me know when you and the old horse fat are around, skrev han i meldingen kun ment for vennens øyne.

Carol er angivelig en kvinnelig advokat ansatt ved et annet firma. "Old horse fat" er engelsk slang for penis. Hverken kvinnen som er nevnt i mailen eller Smiths sjefer fant meldingen særlig humoristisk. Andre syntes derimot den var verdt å dele og meldingen hadde etter kort tid gått sin seiersgang på nett. Saken kom under intern granskning og Smith ble suspendert fra sin stilling. Neste gang han velger å svare på mail vil han utvilsomt være forsiktig både med ordvalg og hvem mailen faktisk går ut til.


Du bør passe deg så du har kontroll over hvem som mottar meldingen du sender ut.

Det er tydelig at en ubetenksom melding og forhastede klikk på send-knappen, kan få følger både for privatliv og karriere. Vi oppfordrer derfor våre lesere til å være forsiktige når de sender E-post fra arbeidsplassen fremover.

Har du selv noen gode historier om tabber gjort med E-post? Del de gjerne med oss i kommentarfeltet under.

Kilde: Cracked.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen