Tidenes styggeste oppfinnelse

Japanere vet å finne opp de merkeligste produkter. Designmessig har de også noen rare påfunn. Denne maska tar derimot kaka.

Sov trygt på toget
Den japanske mannen Pyocatan har tydeligvis problemer med å holde seg våken på vei hjem fra jobb. Han har derfor satt sammen en maske med LED-skjerm. Masken er programmerbar slik at du selv enkelt kan stille inn hva som står på skjermen, for eksempel hvilket stopp du skal av på. Dermed skal du kunne sove samtidig som du gir dine medpassasjerer beskjed om når de må vekke deg. Ideen er kanskje god, men designmessig ser den slett ikke ut.


Denne masken vil neppe få dine medpassasjerer til å vekke deg om du sovner på T-banen.

Kommer neppe i produksjon
Masken er satt sammen av deler som tilsammen koster 200 dollar, cirka 1300 norske kroner. Det er en dyr pris for å se komplett idiot ut. En slik maske vil trolig få dine medpassasjerer til å trekke på smilebåndet. Men om de tør å komme i nærheten av deg, eller gi deg beskjed når du kommer til din stasjon, er heller tvilsomt. I denne videoen er det i hvert fall ingen som gir Pyocotan beskjed om at T-banen ankommer hans stasjon:


Japansk tradisjon
Denne masken er neppe ment å settes ut i masseproduksjon. Dette er derimot hva som populært kalles Chindogu. Chindogu er en japansk tradisjon hvor det skapes produkter som på planlegningsstadiet eller ved første øyekast ser praktiske ut. I realiteten vil derimot produktene være så upraktiske å bruke, eller være såpass flaut å benytte seg av at de aldri kan tas ut i offentligheten. Pyocotans oppfinnelse faller helt klart inn i den siste kategorien.

Her kan du se flere eksempler på lignende japanske oppfinnelser.

Kilde: Engdget.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen