Tidenes største oppdatering

Microsoft har lagt ut det som skal være tidenes største sikkerhetsoppdatering, det vi si i forhold til antall hull som blir tettet. Det ble i går lagt ut oppdateringer for totalt 49 sikkerhetshull. Forrige rekorden ble satt i oktober 2009 med 34 oppdateringer. Det dreier seg om oppdateringer for blant annet Windows, Internet Explorer, Windows Media Player, Word, Excel og .NET framework.

En av oppdateringene skal også tette hull som er blitt utnyttet av en såkalt Stuxnet-orm (Win32.Worm.Stuxnet) som ble oppdaget i juni 2010, og som angriper overvåkingsystemer fra Siemens. Denne ormen har skapt problemer for mange fordi den installerer rotverktøy og en bakdør i en infisert maskin. Det viser seg at noen antivirusprogrammer ikke klarer å oppdage ormen. Det kan nevnes at sikkerhetsselskapet Bitdefender har lagt ut et gratisverktøy som skal kunne brukes til å oppdage, og eventuelt fjerne ormen. Stuxnet Removal Tool kan lastes ned fra malwarecity.com.

Microsoft-oppdateringene kan lastes ned fra Windows Update, dersom ikke automatisk oppdatering er blitt aktivert i Windows.

(Kilde: Cnet, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen