Tidenes sportstelefon

Nokia 5140 er oppfølgeren til den robuste telefonen Nokia 5100 og har naturlig nok klare likhetstrekk med forgjengeren. For eksempel har 5140 den samme solide gummipolstringen, som forebygger støtskader og gjennomtrengning av støv og smuss. Også lommelykten er på plass.

Ser vi vekk fra det ytre på disse to telefonene, er allikevel 5140 en helt annen telefon, med et mye større spekter av funksjoner. For eksempel har 5140 walkie-talkie-funksjon, også kjent som push-to-talk. Dette sørger for at man kan snakke inn meldinger, som videre sendes over GPRS-nettet og spilles av på mottakerens høyttaler. Det finnes til og med et eget headsett til telefonen med en egen knapp for å gjøre det lettere å bruke push-to-talk mens man er på joggetur.

De som har problemer med å holde nyttårsfortsettet om å trene oftere vil antakelig kunne ha bruk for en funksjon som har fått navnet Fitness Coach, som lar deg lage et treningsprogram som er skreddersydd for spesifikke mål, som for eksempel vekttap eller styrketrening.

I tillegg kan man kjøpe Nokia Fitness-Monitor, som er en liten sensor som klipses på beltet. Denne vil kunne må aktivitetsnivået i kroppen, og beregne hvor mange kalorier man forbrenner og lignende tall. Alle registrerte data overføres deretter til treningsprogrammet man har lagret på telefonen, slik at man hele tiden kan se når man har gjort fremskritt i treningen.

Mange vil nok også sette pris på det innebygde digitale kompasset, som kan brukes til å finne veien når man ferdes i villmarken. Vil man ha enda større kontroll over hvor man befinner seg kan man investere i en GPS-navigator, som kobles rett på telefonen. Orienteringsløp blir nok med dette aldri det samme som før.

I tillegg til å kunne bli en slager blant treningsnarkomane sørger et røft utseende kombinert med funksjoner som integrert kamera, MMS-funksjon og FM-radio for at 5140 også kan slå bra an hos ungdom. Telefonen kommer høyst sannsynlig til Norge i løpet av andre kvartal 2004 og vi tør gjette at den ikke blir så allverdens mye dyrere enn det Nokia 5100 var når den kom på markedet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen