Tidenes dårligste mobilkonsepter

Tidenes dårligste mobilkonsepter

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Noen telefoner forblir heldigvis på tegnestadiet, og her er bildene du kan le av.

Les mer:
-
Mobilmastkonsept
- Lager diger flatskjerm av mobiler
- Duften av en Nokia

Det er ingen forbrytelse å tenke i nye baner, men selv om alle disse mobilene er unike, er de langt fra smarte. Noen vil vi nok si er rett og slett stygge og/eller direkte ubrukelige.

Mobilen med hull i
Øverst til høyre ser vi klassens styggeste mobil som går i direkte konkurranse med "dørskiltet". Ideen er at man skal pakke laderen i hullet, slik at den lades som elektriske tannbørster, og man slipper å fomle med ledninger. Smart, men du verden så stygg og stor.

Hotelldørskiltet
Dørskiltet har ingen praktisk funksjon, i tillegg til at den er mindre pen. Det er meningen man skal henge opp telefonen når man skal legge på. Mye tyder på at dette er en parodi på uttrykket "hang up the phone" , som betyr at du avslutter samtalen, men direkte oversatt blir jo dette "henge opp telefonen". Dersom du skriver "ikke forstyrr", kan du henge den utenfor døren sånn som på hotellrom.

Den antikke rullen
Vi tror ikke vi vil se "rullen" i butikkhyllene i overskuelig fremtid. Det er ikke noe direkte galt med utseendet til denne rullen, men dette må være tidenes mest knotete prosjekt. Du skal altså rulle ut skjermen med den ene hånden mens du med den andre hånden skal holde rullen og samtidig taste. Det er nok en grunn til at vi ikke bruker antikke ruller i dag.

Den sensuelle hullmobilen

Nederst på siden ser du en "hullete" mobil med et slags rutemønster. Her er alle fysiske taster byttet ut med hull. Designeren mener denne mobilen er "mindre mekanisk og mer sensuell". Det er altså meningen man skal stappe fingeren inn i hullene for å taste nummer. Et lite led-display finnes øverst og gir bare det aller nødvendigste av informasjon.  Den er altså fullstendig strippet for funksjonalitet i tillegg til at den er alt annet enn lommevennlig. Hva gjør egentlig mennesker med litt for tykke fingre?

Armbåndet
Armbåndet kunne ha vært nyttig dersom "tasteløsningen" hadde fungert. Fra før av vet vi at å skrive med infrarøde bevegelsessensorer er noe herk. Dersom du skal "trykke" på tasten i midten registreres hele fingeren din og du ender opp med å skrive mye rart som ikke var meningen. Er det dessuten meningen at du skal klare å lese noe som helst på den runde miniskjermen?

Duftmobilen
Mobilen som ligner mest på en spåkopp er duftmobilen "Nokia Scentsory". Dufter er det tidligste vi husker, og også det vi husker lengst. Denne mobilen er derfor designet til å kunne sende og motta dufter. Dette er altså mobilen du ikke vil motta sinte meldinger på.

Krystallmobilen
Hadde dette vært en fasttelefon, kunne den ha vært et kreativt innslag i enhver bolig. Dessverre for oss er dette en mobiltelefon laget av krystaller. Store krystaller. Ville du ha båret på en stein, bokstavlig talt?

Siemensmobilen
Den særdeles stygge, asymmetriske mobilen er faktisk designet av Siemens. Det er ikke godt å si hva i alle dager denne skulle være godt for, men den er utstyrt med en utfoldbar støttefunksjon, slik at du kan lettere se på skjermen. Og i samme øyeblikk får vi en eureka-opplevelse. Det er derfor Siemens ikke har et godt grep på mobilmarkedet; de har virkelig null peiling på appellerende design.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen