Tidenes beste spillkonsoller

Det er GameTrailers.com som har gitt seg ut på det noe ambisiøse prosjektet å kåre tidenes 10 beste spillkonsoller.

Glemte klassikere
På 10. plass har de plassert Sega Dreamcast. Sega var tidlig ute med både 3D grafikk og online spill. Kanskje litt for tidlig.

Like under har de plassert klassikeren Atari 2600. Samenlignet med dagens konsoller leverte Atari elendig grafikk med overdimensjonerte pixler, men da den kom i 1977 var både lyd og grafikk revolusjonerende.

På 8. plass finner vi den mer velkjente Nintendo Game Boy. Endelig kunne du ta med deg alle favorittspillene dine på tur, med. Foreldre med forkjærlighet for bilturer har mye å takke Game Boy for. 

Gode minner
På 7. plass finner vi nok en konsoll fra våre japanske vener. Nemlig Nintendo 64. Med et utvalg av gode spill og et system som krevde minimalt med minne fortjener denne konsollen klart en plass på listen.

På 6. plass finner vi en konsoll som nok vil vekke minner hos mange som vokste opp på starten av 90-tallet, Sega Genesis. Best av alt med konsollen var Michael Jackson spillet. Hvem ville vel ikke kunne danse som denne mannen? 

Ellers var dette nok en Sega maskin som bukket under for konkurransen.

Banebrytende grafikk
Game Boy Advanced får en velfortjent 5. plass for sin utvikling av bærbare enheter, mens Playstation 2 ligger like under på en med sin banebrytende grafikk. Her er det nok å tenke GTA for å være enig i at denne maskinen fortjener en plass.

Ikke minst revolusjonerte maskinen markedet da den kunne spille av DVD’er

3. Plass
På tredje plass ligger konsollen som nok flest norske ungdommer finner nedstøvet innerst i skapet. Nintendo Entertainment System var noe enhver med respekt for seg selv hadde i eie og mang en spillfantast kan nok takke denne konsollen for tapt fritid.

2. Plass
Sega Genesis sin bane, Super Nintendo, får annen plass i kåringen. Med sin 3D grafikk og evne til å overleve på markedet får den sin utmerkelse i listen. 

Nummer 1
På den gjeve første plassen finner vi Sonys maskin PlayStation nummer en. Sony maktet her å se potensialet i et mer voksent publikum og skapte spill deretter, en satsning de nok ikke angrer på. Med PlayStation ble videospill som aktivitet akseptert også utenfor barnas og nerdenes verdener. De klarte faktisk å gjøre videospill trendy.

Savner du noen?
Listen har ikke valgt å ta med de nyeste konsollene på markedet. Selv savner jeg kun noen få konsoller. Commodore 64 skulle hatt en plass på listen sammen med den bærbare Game & Watch serien fra Nintendo. Mangt et godt minne springer frem med tanken på Donkey Kong med oransje ramme. Ataris Pong maskin for hjemmebruk har også en hedersplass i mitt minne.

GameTrailers.com har selvfølgelig laget en video for å bevise sine valg. Savner du selv noen favoritter på listen så legg igjen en kommentar.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen