Skjermdump fra Kickstartersiden til prosjektet. Det er like enkelt som det er, vel, fullstendig komplett idiotisk.
Teknofil
Skjermdump fra Kickstartersiden til prosjektet. Det er like enkelt som det er, vel, fullstendig komplett idiotisk. (Bilde: Zack Danger Brown/Kickstarter)

Tidenes latterligste Kickstarter-suksess

Zacks hjemmelagde potetsalat har samlet inn over 45 000 dollar.

Det finnes gode Kickstarter-prosjekter, også finnes det dårlige. Som regel kommer de gode vinnende ut, mens de dårlige faller fra. Denne potetsalaten er imidlertid et hederlig unntak; den samlet inn nesten 50 000 dollar på få dager. Målet? Den nette sum av 10 dollar.

Potetsalat-party

Surrealistisk er det eneste ordet som kan beskrive dette Kickstarter-prosjektet til Ohio-baserte Zack Danger Brown. I skrivende stund har prosjektet samlet inn nøyaktig 45 346 dollar fra hele 5 574 forskjellige mennesker, noe som ikke kan beskrives som annet enn et mirakel.

Dette er Zack Danger Brown, mannen som skal gi oss potetsalat for mange titusener amerikanske dollar.
Dette er Zack Danger Brown, mannen som skal gi oss potetsalat for mange titusener amerikanske dollar.Foto: Zack Danger Brown/Facebook

For det er altså ikke snakk om noe mer fancy enn en potetsalat, og ifølge Kickstartersiden har Brown heller aldri laget en slik rett i hele sitt liv. Som han selv skriver under «Risks and challenges» hos Kickstarter: 

«Det kan hende at den ikke er så veldig god. Det er første gang jeg lager en potetsalat.»

Med et slikt utgangspunkt skulle man ikke tro at prosjektet hadde særlig stor overlevelsessjanse, men folk må ha sett absurditeten, humoren og håpløsheten i det hele som et billig vindu inn til god underholdning. Eller noe i den dur. Det blir uansett litt håpløst å forsøke å forklare hva som kan gjøre at en mann mottar over 45 000 dollar for å lage potetsalat.

Store ord – MYE potetsalat

Det er nok av hårete mål på prosjektets Kickstarter-side.
Det er nok av hårete mål på prosjektets Kickstarter-side.Foto: Zack Danger Brown/Kickstarter

Som en konsekvens av at Brown etterhvert har mottatt en relativt enorm sum og at hans mange vennlige hjelpere krever svar på hva pengene vil bli brukt til, har han kommet opp med en del artige mål og «gevinster».

Han skal blant annet arrangere en stor potetsalatfest i hjembyen, ha en pizzafest, sende biter av potetsalaten rundt om til folk som har støttet ham i hele USA og livestreame kokkeleringen. I tillegg skal han gravere inn navnene til 4 heldige i noen av potetene i salaten, og sende ut ikke mindre enn – på nåværende tidspunkt – 255 potetsalatrelaterte hatter og over 500 potetsalat-t-skjorter.

Uansett utfall: Zack har mye potetsalat-jobbing foran seg. Om du vil ha en bit av kaka, eller rettere sagt potetsalaten, så er det fortsatt 22 dager igjen av prosjektet. Om salaten overlever over atlanteren er en annen sak.

Det er ikke alle slike prosjekter som går like bra:
Dette er de 10 verste Kickstarter-prosjektene noensinne! »

(Kilde: Kickstarter via Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen