Tidal er nå blitt saksøkt.
Tidal er nå blitt saksøkt. (Bilde: Tidal.com)

Tidal saksøkes for å ikke betale artister

Strømmetjenesten var kanskje ikke så artistvennlig likevel?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Musikkstrømmetjenesten Tidal har blitt populær blant en del artister på grunn av at den mangler gratisabonnement og tilbyr et dyrere abonnement med høyere lydkvalitet. Nå har tjenesten trolig falt en del i kurs blant artistene.

Som blant andre Mashable melder har Tidal nemlig blitt utsatt for et gruppesøksmål på grunn av manglende royalty-utbetalinger til artistene.

«Vannes ut»

Det er et band ved navn The American Dollar og plateselskapet Yeah Music som står bak søksmålet. I søksmålet hevdes det at bandet ikke har mottatt utbetalinger i det hele tatt, mens plateselskapet skal ha mottatt langt mindre enn det de har rett på.

Foto: Skjermdump/Tidal.com

Søksmålet inneholder også beskyldninger om at tjenesten bevisst foretar feilaktige utregninger av royalty-satsene per musikkstrøm, og at selskapet «vanner ut» utbetalingene med så mye som 35 prosent.

Benektes av Tidal

I en kommentar til Mashable bedyrer Tidal selv at de er à jour med utbetalingene til artisten, og at de har fjernet all musikk som er tilknyttet det aktuelle plateselskapet fra strømmetjenesten. Selskapet påstår videre at saksøkerne har «misforstått» hvem som skylder dem royalty-utbetalinger.

For øvrig har også konkurrenten Spotify blitt saksøkt for utestående utbetalinger, noe som førte til et heftig krav på 1,3 milliarder kroner i desember.

Tidal eies av den kjente rap-artisten Jay-Z, etter at han kjøpte eier-selskapet Aspiro AB i mars i fjor. Mange store artister har stilt seg bak tjenesten og deltok sågar aktivt i promoteringen av Tidal ved den amerikanske lanseringen. Blant fansen er Kanye West, som lanserte sitt nyeste album eksklusivt på Tidal.

Fansen likte dårlig West sin Tidal-lansering og lastet det i stedet ned ulovlig: Det førte til at West vurderte søksmål mot The Pirate Bay »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen