Det er tid for Computex!
Det er tid for Computex! (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Tid for årets datasirkus

Nå begynner Computex 2016, og vi er på plass.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tek.no/ Taipei: Mens mange av dere Tek-lesere nok gleder dere til å reise til sydligere strøk ganske snart, har vi i Tek-redaksjonen nok en gang kommet dere i forkjøpet. 

Hos oss har nemlig to utpekte journalister allerede pakket snippesekken og reist halve jorda rundt til tropiske Taiwan, eller mer spesifikt, til den sydende hovedstaden Taipei. Men, ikke for å slappe av, dessverre. Vi er nemlig atter en gang på plass for å dekke det som for teknologientusiaster flest kan sidestilles med en uke av etterfølgende bursdager, julaftener og nyttårsfeiringer, altså den enorme og årlige Computex-messen.

Teknologiverdenen under samme tak

Under Computex samles nær sagt alt som kan krype og gå av verdens teknologiprodusenter for å vise frem nye og spennende produkter for aller første gang. 

I fjor fikk vi blant annet overvære lanseringen av Nvidias GTX 980 Ti, Carizzo-plattformen til AMD, se en haug av lekre 4K-skjermer og blant annet verdens minste pc som lot oss spille av 4K-video. Ellers rapporterte vi også fra havet av rare duppeditter vi dumpet borti, om kraftige pc-komponenter for selvbyggeren og overdådige kabinetter.

Nye grafikkort og prosessorer?

Omtrent den samme oppskriften ligger til grunn for årets besøk, og selv om vi selvsagt ikke vet akkurat hva teknologigigantene tripper etter å vise oss i år,  er det én ting vi er sikre på: her kommer det nyheter for alle og enhver!

I år har vi allerede maset oss til avtaler med Asus, AMD, Gigabyte, MSI, Cooler Master og EVGA, for å nevne noen.

Vi er nok litt ekstra spente på hva AMDs toppsjef, Lisa Su, vil vise oss når vi er invitert til storslått lansering på onsdag. Ryktene går om at selskapet har nytt å melde både på prosessorfronten, med sin 7. generasjons APU, samt på grafikkfronten. Etter Nvidias siste fremstøt med lanseringen av GTX 1000-serien er det virkelig på tide at AMD får sine Polaris-baserte grafikkort ut.

Intel er et annet selskap vi vil følge tett den neste uken ettersom de visstnok skal ha noe stort på gang for de aller ivrigste pc-byggerne.

Selve messegulvet åpner ikke før i morgen, men allerede senere i dag snikstarter Asus det hele med sine to pressekonferanser. Vi er tilstede for å holde et øye med hvilke nyvinninger selskapet avduker. 

Du kan holde deg oppdatert på hele vår Computex-dekning enten ved å holde et øye med forsiden vår, eller ved å besøke emnesiden vår for Computex 2016. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen