GUIDE: Ti ting vi hater med kameraet
Guide

Ti ting vi hater med kameraet

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ok. Her kommer 5 ting til som vi gjerne skulle sett en endring på.

6. Villedende markedsføring
Det vi hater aller mest er en markedsavdeling som skal framstille noe som revolusjonerende, som ikke er det – og som alle vet at aldri vil bli det. På en pressekonferanse i fjor hauset produsenten opp en totalt meningsløs funksjon som like stor som da de innførte LCD-skjerm på digitalkameraer. Hva skal en stakkars forbruker tro? Og hva skal produsenten gjøre den dagen de faktisk har noe revolusjonerende å komme med?

Er det plass til kameraet i lommeboka, eller ville en lavere pris være mindre perfekt?
Er det plass til kameraet i lommeboka, eller ville en lavere pris være mindre perfekt?

7. Perfekt
Bruken av ordet ”perfekt” har tatt sånn av at vi nesten ikke ser en pressemelding uten at dette brukes. Det er helt feil bruk av ordet, og gjør at det mister sin mening. Ingenting er perfekt, og man må derfor være svært restriktiv med bruken. Når det brukes hele tiden, innebærer det altså mer meningsløs informasjon fra produsenten. Enten biter forbrukeren på, og tror at det er helt fantastisk. Da blir han lurt. Eller så biter han ikke på, og da var det jo ikke noe vits å skrive det i utgangspunktet. Hvorfor skal de lure oss? Er det fordi produktet er så dårlig at de ikke får solgt det ellers?

8. For dårlige funksjoner
Ofte kommer produsentene med rimelige kameraer med så strippede versjoner av enkelte funksjoner at de ikke lenger er særlig brukbare. Vi har tidligere sett det i kameraer med Full-HD video med maks 15 bilder pr. sekund for eksempel. Hva skal man med det? Trenger du Full-HD er du ute etter kvalitet og trenger ikke et bilde som hakker verre enn en stumfilm.

Hvorfor rettes ikke feilen med ny firmware så kameraet blir bedre?
Hvorfor rettes ikke feilen med ny firmware så kameraet blir bedre?

9. Smarte løsninger som ikke fungerer eller gir for store bivirkninger
Dette kan være så mangt. Ett eksempel er raw/jpg-knappen på Canon EOS 7D, som er en genial tanke. Implementeringen av den er så dårlig at den ikke kan brukes til noe. En enkel firmware-oppdatering retter det, men det har vi ikke sett noe til. En annen er Olympus ”Tap kontroll” som gjør at du kan kontrollere kameraet med tjukke hansker ved å dunke i det. Det er vanskelig å dunke rett, og lett å endre innstillinger uten å ønske det. Men for all del. Vi ønsker at produsentene skal prøve ut nye muligheter. Men gjør noe med dem når de ikke fungerer.

10. Kameraer som er bedre enn mitt
Ikke minst gjelder dette billigere kameraer. Hver gang produsenten av kameraet jeg bruker privat lanserer en ny modell som er rimeligere enn min, putter de inn en del av funksjonene fra kameraet mitt, og straks springer det masse fattige amatører rundt med nesten like bra utstyr som det jeg betalte en liten formue for i fjor. Sånt vil jeg ha meg frabedt.

Her var det, som du har sett, litt av hvert av store og små irritasjonsmomenter. Det er mulig du er fornøyd med jobben din, men tenk å få sitte her og lire av seg alt man irriterer seg over, og ikke bare få betalt for det, men det er faktisk en hel masse mennesker som leser det jeg skriver – som hører på sutringa mi. Det blir ikke så mye bedre enn det.

Les også: Hva er et perfekt feriebilde?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen