Ti ting du må ha til mobilen din i sommer

1: Solcellelader;
Denne vil du absolutt ha med deg på tur. Tenk deg at du ligger på stranden, slikker sol og sluker batteri på å høre radio. Batteriet går selvsagt tomt, men med denne solcelleladeren slipper du å ta turen hjem. Brett den opp, og fortsett avslappingen. Adapter følger med, og her kan du kjøpe den.

2: UV-varsler;
Ikke bare ser det bling ut, det forteller deg også når du bør smøre deg med solkrem. Her kan du kjøpe klistremerke eller perler som viser hvor sterk UV-strålingen er.

3: Mobilbeskytter;
Mobilen din blir ikke bare oljete og sleip av solkrem, men en strandtur kan fort gjøre den full av både vann og sand, og mange mobiltelefoner ryker på denne måten. Husk at det finnes beskyttere som tåler røff behandling. Vi anbefaler deg å kjøpe en som er lys, helst hvit, ellers kan du ende opp med kokt mobil. En annen ting er at det fungerer preventivt mot tyveri, ingen tyver klarer å snike inn denne mursteinsveska (se høyre bilde) i lomma.

4: Bluetooth stereohandsfree;

Når du soler deg mens du hører på musikk, har du ikke lyst til å få et hvitt skille i brunfargen din akkurat der ledningene til øretelefonen har gått. Dette er løsningen vi har prøvd, som fungerer fint.

5: Mobilimpregnering.
Noen ganger er det bare ikke nok med en hard, liten veske til å beskytte mobilen din. Noen ganger trenger du impregneringsspray som gir beskyttelse mot vann og mindre oppriping.

6. Mobilhøyttalere
Ved hyggelige sammenkomster utendørs, skal man ikke undervurdere verdien i å kunne spille musikk litt høyt. Da mener jeg ikke at man skal sprenge headsettet men heller investere i ett par funksjonelle høyttalere. Testen er her.

7. Førstehjelp
Et fullverdig førstehjelpskrin er det dessverre ikke, men det redder deg fra infiserte gnagsår og småskrammer.

8. GPS
Det er ikke alle mobiler eller PDAer som har innebygd GPS, husk at du kan kjøpe en separat GPS som kommuniserer med mobilen over bluetooth.

9. Billader
Om du befinner deg i en primitiv hytte, og sola uteblir, hjelper det ikke med solcellepanel som neppe liker vann. Dersom bilen ikke er langt unna, er du berget med en mobillader som du kobler til sigarettenneren.

10. Mobilspill

Sist men ikke minst må du laste ned egnet mobilspill. Vi har allerede gjort noen tester for deg, som du finner her. Du kan for eksempel laste ned Trivial Pursuit 2 i 1, for det kan hele familien eller kompisgjengen være med på, og 15 kroner pr spill passer selv pengepugere.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen