TI går for alt-i-ett løsning

Texas Instruments, verdens største produsent av brikker til mobiltelefoner, holder på å utvikle en ny hovedbrikke som både skal kunne håndtere mer teknologi og være mindre strømgjerrig enn de brikkene man finner i dagens mobiltelefoner.

I dag tar de mest sentrale brikkene i en mobiltelefon rundt halvparten av plassen på kretskortet inne i enhetene. Den nye brikken vil kunne romme funksjonaliten til alle disse samtidig og ikke ta opp mer enn 50 prosent av størrelsen. Dermed vil det være ledig plass til å utstyre telefoner med funksjoner som Wi-Fi og GPS uten at de vil bli større enn en vanlig mobiltelefon i dag.

En annen konsekvens av den nye teknologien er at man også vil kunne lage telefoner utstyrt med dagens teknologi i adskillig mindre dimensjoner og mye mer fleksible formfaktorer enn det vi har sett til nå.

Den nye brkken vil også trekke rundt halvparten så mye strøm som den tilsvarende elektronikken gjør i dag, dette åpner for telefoner med en mye lenger batterilevetid, såvel som bruk av mindre batterier.

Teknologien har allerede blitt testet for bruk i GSM-nettet, og Texas Instruments regner med å ha utviklet en ferdig brikke i slutten av 2004. Kanskje får vi miniversjoner av profftelefoner som SX1 og P900 så tidlig som i 2005?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen