Thunderbird moderniseres

Mozilla Messaging, datterselskapet til Mozilla, som i fjor tok over ansvaret for utviklingen av Thunderbird, har planer om å trappe opp utviklingen av det populære e-postprogrammet.

Thunderbird skal etter planen lanseres i flere versjoner neste år, og fortsette videre året etter det, sier David Ascher, sjefen hos Mozilla Messaging, til nettstedet theregister.co.uk. Utviklingen av programmet har stått stille de siste årene.

Den nye Thunderbird skal blant annet på en bedre måte kunne håndtere mange e-postkontoer, og større mengder e-postmeldinger. Det skal være mulig å bruke samme innboks for flere kontoer. Videre skal søkefunksjonen forbedres med bruk av kode som skal være basert på den som brukes i Firefox.

Lanseringskandidaten til Thunderbird 3.0 er allerede ute, men planene for versjon 3.1 er klare, blant annet med eksperimentelle funksjoner i form av utvidelser.

Det skal blant annet være planer om å implementere noe fra et såkalt Raindrop-prosjekt, en funksjon som skal kunne rangere notiser og oppdateringer fra Twitter, Facebook og lynmeldinger, noe som skal kunne fungere uten å forstyrre e-postfunksjonen.

Lanseringskandidaten til Thunderbird 3.0 er klar for nedlasting, men det skal være like før den endelige versjonen lanseres. Den foreløpig siste stabile versjon er Thunderbird 2.0.0.23.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen