Test

Thrash Notes

Enkelte ganger når man ser på promo CD-ens informasjon om bandet eller artisten føler man seg litt lurt av plateselskapets friske fabuleringer når CD-en spinner i spilleren. Promo-skryt er som oftest like pålitelig som eks-kjærester. Dette er tilfelle med Abandoned sitt debutalbum. Plateselskapet Dockyard 1 slenger på "old school thrash metal fra Darmstadt/Tyskland"-tittelen på baksiden av promo-kopien og minibiografien blir fordøyd. Etter seks år sammen som band burde man være forbi "nykommer"-merkelappen som Dockyard 1 bruker om denne gjengen. En fire-låters demo som kom i 2000 og mini-albumet "Misanthrope" fra 2003 la grunnlaget for dette albumet.

Låner fra gamle helter

Med en albumtittel som "Thrash Notes" er det lett å skjønne hva som venter oss musikalsk sett: uptempo trommer, typisk aggro-riffing, hylende soloer, røff vokal og pønka attityd. Abandoned låner mye fra band som Slayer, Testament, Holy Terror, Heathen og blander det hele med tyske band som Destruction og gammel Kreator.

Abandoned spiller altså en germanisert versjon av Bay Area-thrashen og det er mye gammel Slayer å høre her, dog uten killer-melodiene fra "South of Heaven". Det napper tidvis i rockefoten og gjengen kommer med en liten håndfull gode thrash-låter. Bandet vet hvilke knapper man skal trykke på og serverer til tider skikkelig tøff riffing. Men fabuleringene til plateselskapet skøyt nok over mål. Dette er ikke akkurat revolusjonerende saker. Selv om riffene sitter så er det lett å høre hvor de er hentet fra.

Kakeboks og feilplassert vokal

Albumet har flere svakheter. Eric "Kalli" Kaldschmidts vokal låter malplassert og passer bedre i et hardcore-band enn her. Med en annen vokalist ville nok albumet hatt mer slagkraft. Produksjonen låter 80-talls, som seg hør og bør med band som spiller old school thrash. Problemet er at skarptrommen ligger for langt fremme i mixen og låter omtrent akkurat som en kakeboks. Originalitet er kanskje ikke det rette å spørre etter når det gjelder denne typen musikk, men dette låter altfor uoriginalt. Alle thrash-klisjéene velter ut fra start til slutt og man venter hele tiden på å høre noe som ikke er helt oppbrukt.

Konklusjon

Ikke noe nytt på "Thrash Notes", men dette er tross alt en debutplate fra denne germanske gjengen. Bandet kommer til å få seg en liten fanskare samtidig som de vil slå sterkere tilbake neste gang, forhåpentligvis med en bedre vokalist. Gode musikere er de, og bandet har greid å opparbeide seg et rykte for å være et veldig bra liveband. Så om du liker thrash kan "Thrash Notes" trygt sjekkes ut. Ikke forvent noe forrykende, dette er et godt gammeldags politisk korrekt thrash album, verken mer eller mindre.

Abandoned Thrash Notes   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen