Thr3e

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Seriemorderen "The Riddle Killer" dreper sine ofre på kreativt vis ved først å gi dem kryptiske gåter og deretter umulige tidsfrister på å løse dem. Teologistudenten Kevin Parson, som skriver en avhandling om ondskap, blir etter hvert kontaktet av drapsmannen som insisterer på at Parson skal be om tilgivelse for angivelig onde handlinger han begikk som liten. Forfatteren Jennifer Peters, som hjelper politiet med å lage psykologiske profiler av drapsmenn, er også blitt et mål for den mystiske morderen, og sammen med Parson forsøker hun å sette en stopper for galskapen.

Tyveri på høylys dag

Historien i filmen virker så alt for kjent og utvasket.
Historien i filmen virker så alt for kjent og utvasket.

Sannsynlig scenario for denne filmens tilblivelse: Regissør Robby Henson, som fra før av har et meget begrenset repertoar, føler at karrièren ikke går så bra. I sin frustrasjon gjør han et desperat byks over på den seiglivede, men døende seriemorder-bølgen som startet med "Seven" og knabber i samme slengen idéen om underfundige drapsmotiver fra Finchers mesterverk samt meget gjenkjennelige elementer fra "Saw"-filmene og spaltet personlighet-fenomenet fra "Fight Club".

Deretter syr han det hele sammen med grov søm og prøver å dysse ned sin uhelbredelige originalitets-fobi med enerverende primitive, overfladiske og påtatte dramatiske virkemidler. Det hele kulminerer i noe som kanskje best kan oppsummeres som thrillersjangerens svar på en dårlig Idol-audition; hovmodig talentløst, og akk så morsomt å håne hemningsløst for de kyndige som har originalversjonene friskt i minne.

Tafatt skuespill

Skuespillet i
Skuespillet i "Thr3e" er virkelig ingenting å skryte av.

Parallellene til de nevnte filmene er så komisk åpenbare at det faktisk er vanskelig å bedømme denne filmen som et selvstendig verk. Egentlig skulle man tro at den lave fallhøyden som folkene bak og foran kamera har i kraft av sin ukjente status kunne inspirert til en viss kreativ utfoldelse, men i stedet dikteres den strengt av allerede utvaskede suksessoppskrifter – for så vidt symptomatisk for amerikansk filmindustri sin maniske konservatisme. For øvrig holder skuespillet omtrent samme nivå som en lavbudsjetts-reklamefilm, og det skal ganske mye til å la seg overbevise av denne forsamlingen dramaskole-skulkere og såpeopera-aspiranter. Dog, somme hederlige unntak finnes jo, men hovedsakelig i mindre biroller.

Finnes det så ingen lyspunkter? Jo, jeg kan skvise ut nok godvilje til å innrømme at filmen makter å overraske med et par av plot-tvistene, noe jeg egentlig hadde utelukket allerede fra begynnelsen. Dermed reddes den faktisk også fra den totale undergang.

Konklusjon

Fordelen med en film som "Thr3e" er at den stiller filmene den prøver å etterligne i et desto bedre lys. Vi trenger kontrastene for å sette pris på det som er virkelig bra, og i så måte er denne filmen et svært nyttig bidrag. I tillegg kan den muligens appellere til folk som av ulike grunner har gått fullstendig glipp av samtidens thriller-trender. Men utover det har filmen svært lite å by på; den er halvhjertet, viljeløs og dårlig spilt. For øvrig er det intet ekstramateriale på utgivelsen. D’oh!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen