Those The Brokes

The Mamas & The Papas og The Magic Numbers – hva er likheten? Foruten at de begge er tykkfalne band med medlemmer som er i slekt med hverandre, tilbyr også The Magic Numbers et retrospekket flashback til lett popmusikk med klisne undertoner, ikke så altfor ulikt de solskinnsbefengte tonene til de to fyldige parene fra 1960-tallet. The Magic Numbers debutplate kom i fjor, og bandet imponerte mange med både plata og festivaljobbene. Søskenparene fra England har denne gangen stått for både innspilling og produksjonen selv.

Alternativ tekst mangler
The Magic Numbers, et tykkfallent band.

Flerstemt pop

Denne gangen er det enkel, bar og til tider spartansk popmusikk som står i fokus for den glade søskengjengen. Litt av solskinnet er borte, igjen står skyggen av hva bandet var på den forrige platen. Sarte kvinnestemmer akkompagnerer godt de to mannstemmene, og Romeo Stodarts lett nostalgiske låter.

Selv om både “This Is A Song” og “Carl’s Song” er greie låter, klarer allikevel ikke Romeo og Michele Stodart og Sean og Angela Gannon å hente frem den magiske stemningen fra den selvtittulerte debutskiva. Ikke før ”Slow Down (The Way It Goes”. Deilig, flerstemt pop som omtrent smelter på tunga og varmer godt i en vintersår kropp.

Storhetstid forbi?

Men dessverre kan vi se langt etter den samme oppfinnsomheten og forståelsen for god popmusikk som bandet utviste i forbindelse med sin første utgivelse. ”Undecided” er likevel et godkjent forsøk på å videreføre storheten fra den foregående utgivelsen. Fiffige rytmer i beste Beach Boys-stil, med løfter om sol, sommer og sand i shortsen, men likevel med elementer fra amerikansk folk og skranglecountry.

Konklusjon

Man føler at det mangler noe denne gangen. ”Those the Brokes” er ikke, bandet er godt igang med å bruke opp den suksessrike formelen fra det selvtitulerte debutalbumet. Søt pop a lá Belle And Sebastian møter Mamas & The Papas bør være mer magisk enn dette. Kun en håndfull låter på ”Those The Brokes” kan i det hele tatt måle seg med de mange magiske øyeblikkene på debutplaten. Hva kan man si? Tiden i solen er neppe over for The Magic Numbers. Likevel er det begrenset hvor lenge man kan flyte på den samme bølgen, og selv om bandet til tider leverer virkelig god, harmonisk og relativt tidløs popmusikk med elementer fra de fleste tidsepokene i nyere musikkhistorie.

The Magic Numbers Those the Brokes

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen