ThinkPad produseres på samme sted

Avtalen mellom Lenovo og IBM er i første omgang verdt omtrent 1,75 milliarder amerikanske dollar. Transaksjonen vil trolig føre til tett samarbeid på flere plan.

Mange har kanskje vært spesielt bekymret for at ThinkPad vil endre fokus. Ifølge Lenovo kommer ThinkPad til å bestå på nøyaktig samme måte som tidligere og representere kvalitet som før.

En rekke bedrifter rendyrker ThinkPad fordi den har en del finesser som gjør den ekstra nyttig som "industrimaskin" - kabinettforsterkninger, harddiskbeskyttelse, biometrisk beskyttelse, osv.

Presidenten i IBMs Yamato-avdeling i Japan skal ha bekreftet ovenfor PC Watch at produksjonen av ThinkPad fortsatt vil foregå på dette stedet. Det rapporteres heller ikke om endringer i infrastruktur eller ansatte.

Lenovo kommer til å kunne benytte IBMs salgskanaler noen år fremover og får dermed en "kickstart". Selskapet blir også hovedleverandør av desktop-maskiner til IBM, som kommer til å videreselge disse til sine klienter over hele verden.

Foreløpig ser dermed det meste ut som tidligere i forbindelse med IBMs desktop-serie. På sikt er det allikevel sannsynlig at noe vil endre seg, men det er tvilsomt at dette vil ødelegge ThinkPad-markedet da det burde være i høyeste interesse å ivareta det IBM har bygget opp.

(Kilde: PC Watch, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen