Think Too Much

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Indiescenen i Oslo har gode kår om dagen. Samleren "Oslo!" som kom ut tidligere i år viste frem flere fine unge band og miljøet rundt Lukestargeneralen Truls Heggero slipper plater nesten like ofte som hovedstadens eliteserielag spiller hjemmekamper. I presseskrivet til My Little Pony kalles bandet den samlende kraften bak mange av bandene på indiescenen og "Think too much" gjør ingen skam på dette utsagnet.

Norsk indierock har gode kår om dagen.
Norsk indierock har gode kår om dagen.

Tenksomt og velartikulert

My Little Pony er bandet som synger hengiven sukkersøt og naivistisk indie-pop inn i øret på deg, med et sound omtrent av samme merke som svenske Jens Lekhman presenterte på sin forrige plate. Bandet har bare holdt på i et år og i løpet av denne tiden har de fått mye oppmerksomhet rundt sin alternative pop, kanskje aller mest har de blitt omtalt som et slags norsk Belle & Sebastian. Og sjarmoffensiven deres er i alle fall omtrent like kraftig porsjonert. Derfor er "Think Too Much" varmende fra første akkord.

Plata har sterke melodiske kvaliteter. Særlig førstesingelen Skipping Down the Street er en selvskreven urørtfavoritt. Den fine variasjonen mellom feminin og maskulin vokal gjør seg veldig godt på en popskive og løfter plata mange hakk. En vennlig atmosfære tuftet på gjør-det-selv-sjargong ligger tett utenpå "Think too much" og vittige titler som Do you really love me, or am I just in your network gjør albumet til en hyggelig affære, ikke bare for de involverte.

Et fulltallig popmannskap.
Et fulltallig popmannskap.

Forfriskende, men ikke feilfritt

Plata er ikke uten skjønnhetsfeil. En så stor dose lystig pop står i fare for å etterlate deg med et visst behov for noe grumsete etter å ha presentert deg for sin lett harmløse idealisme. De eksistensialistiske tekstene veier litt opp, men uttrykket er så småpent at mange vil falle på sine knær og trygle om noen tungvektsriff etter en fullstendig gjennomspilling av "Think Too Much". På den annen side er det befriende å høre et så renskåret indieband, uten den sedvanlige småsure eller skranglete fremtoningen som ofte kjennetegner sjangeren.

Det gjenstår å se om bandet kan skille seg ut, men jeg synes de viser nok prov på god kjemi og popkunstnerisk tankekraft til å bevise at de er et band å regne med, ikke nødvendigvis bare på indiescenen i store, men lille Oslo. Låtene er fine, vokalen treffsikker og arrangementene selvbevisste. "Think Too much" er pent utført, om enn med en lett servil entusiasme.

Konklusjon

Kanskje en anelse mye lykkepiller i miksturen, men likefullt både fornøyelig og fint. "Think Too much" er velutdannet indiepop, delikat utført og med en flott innpakning.

My Little Pony Think Too Much

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen