Test

Think Tank Speed Racer

Akam-redaksjonen var, som du kanskje vet, på fotoworkshop i Bolivia nylig. I den forbindelse lånte vi med oss forskjellig utstyr, som vi skal fortelle deg litt om hvordan fungerte.

Både magebele og skulderrem.
Både magebelte og skulderrem.

Denne gangen tar vi for oss en kamerabag med navnet Think Tank Speed Racer. Bagen finnes i tre størrelser, under litt forskjellige modellnavn. Speed Racer er den største av dem. De to andre heter Speed Demon og Speed Freak.

Konstruksjon
Bagen kommer med et godt, bredt magebelte og en godt polstret skulderrem som kan hektes av hvis ønskelig. Du kan velge om du vil bruke beltet, remen eller begge deler.

Den er ganske smal og dyp, men ingen snutebag. Det betyr at med mindre du plages av at den henger litt ned på rompa når du går med den, virker den svært kompakt. Innvendig har du ganske vanlig system der du kan bygge opp rommene slik du ønsker det selv. Det er plass til ett kamera med vertikalgrep og ganske stort objektiv på. I tillegg har du plass til minst fire objektiver til, avhengig av størrelsen.

Rom til småting i lokket.
Rom til småting i lokket.

I lokket er det et lite rom der det er plass til pussekluter og annet renseutstyr, eller andre småting som reservebatteri for eksempel. På utsiden er det et ganske stort rom du også kan fylle med småting. Som notatbøker, penner og annet dill. I tillegg er det en minnekortholder med 10 lommer for minnekort. Den er en liten nylon-mappe som lukkes med borrelås, og er festet til bagen med et bånd som er langt nok til at du har enkel tilgang på minnekortene, men uten at de kan dette ut eller lett bli stjålet. Dette er en meget smart løsning.

På topplokket er det en glidelås som ikke åpner et rom, men som går rett gjennom og inn i bagen. Den gir enkel tilgang til kameraet, dersom det ikke er for stort, og lar deg også bruke det medfølgende regntrekket. Vi hadde en EOS 7D uten vertikalgrep i bagen, og den gikk det greit å få opp gjennom glidelåsen i lokket. Vesentlig større kameraer kan fort bli trangt å få igjennom. Likevel er det en smart snarvei til kameraet.

Rom med plass til småting i front. Minnekortholderen ses i blått.
Rom med plass til småting i front. Minnekortholderen ses i blått.

Ergonomi og romløsning
Når man skal ut på tur, og særlig hvis man skal gå en del, er det viktig med en bag som er behagelig å bære. Samtidig skal man ofte ha med seg en del ting som ikke er direkte fotorelatert, slikt som paraply eller regnponcho, myggstift, solkrem, lommeparlør, våtservietter, gnagsårplaster vannflaske, og annet. Tar man dette i en ryggsekk, kommer den fort i veien for en kamerabag. Dette er derfor en litt vanskelig kombinasjon. Vi valgte denne ryggsekken fordi den så ut til å ha plass til det vi trengte av fotoutstyr, pluss alle de andre tingene i tillegg. Da ville jeg klare meg med ett kolli, og ha alt lett tilgjengelig.

Jeg puttet følgende oppi bagen: Canon EOS 7D m/ EF-S 17-55 f/2.8 IS, Canon EF-S 10-22mm, Sigma 30mm f/1.4, Tamron 18-270mm. I tillegg hadde jeg ekstra batteri, en del minnekort, godt med renseutstyr til både optikk og bildebrikke, polarfilter og noen andre småting. Så puttet jeg regnponcho, myggstift, solkrem og alt slikt i egne små rom som jeg spesialtilpasset størrelsen på. På magebeltet hang jeg den største Gorillapod-en med kulehode og en holder til vannflaske.

Fullt lastet, og med en ekstra veske til å feste på magebeltet.
Fullt lastet, og med en ekstra veske til å feste på magebeltet.

Dermed hadde jeg alt jeg ville komme til å trenge rundt livet, og det var ukomplisert å bære og vekten var godt plassert på hoftene. Jeg hektet også festet til Spider Holster på beltet, slik at jeg lett kunne hekte fra meg kameraet der, de gangene jeg ville ha hendene fri, men ikke putte kameraet tilbake i bagen.

Jeg kunne også løst dette med en ryggsekk. De kan man få så store man vil, og dermed lett ha plass til både fotoutstyr og annet. Man får også ryggsekker som er vanlig ryggsekk i en del og kamera-sekk i resten, noe som gir deg begge deler i en enhet.

Personlig liker jeg ikke foto-sekker annet enn til transport, da utstyret blir vanskelig tilgjengelig. Derfor foretrekker jeg en mer tradisjonell kamerabag som du kan feste på hoftene eller ha slengende over skulderen etter behov.

Fordi bagen er ganske dyp, blir det lett til at du stabler små objektiver i høyden. Det er ikke alltid optimalt, da de nederste blir vanskelig tilgjengelig.

Romslig bag. Her vist med skulderremmen av.
Romslig bag. Her vist med skulderremmen av.

Pluss og minus
Det fungerte dårlig med vannflaske tredd inn på beltet. Den falt av hver gang jeg løsnet magebeltet. Men det var ikke bagen sin skyld. Siden vi var mest i landsbyer, og ikke så mye i bushen, brukte jeg noen ganger en vanlig plastflaske som jeg satte i en av nettinglommene på siden av bagen i stedet.

Den eneste tingen jeg virkelig ikke likte med denne bagen var systemet for å stramme magebeltet. Det var svært tungvindt, så hvis du bruker bagen i varierende klima, så du av og til har jakke og genser på deg, og av og til bare en tynn skjorte, så du ofte må gjøre justeringer, er dette ganske håpløst. Det må gå an å gjøre på en enklere måte, som på ryggsekker, der man bare drar i enden av en rem for å stramme.

God polstring og interessant lomme.
God polstring og interessant lomme.

På den positive siden bør det nevnes at på siden som vender mot kroppen, er den polstret og dekket med et nettingstoff, så den blir myk og luftig, og du unngår at det blir klamt der på en varm og fuktig dag. Den kan også brukes som en smal lomme.

Glidelåsen som går rundt lokket er relativt treg, så du må jobbe litt for å få den opp. Jeg kunne tenke meg denne litt lettere, men til gjengjeld blir det vanskeligere for langfingrete mennesker å komme til. Glidelåsen har to ender, så du kan åpne/lukke lokket i den retningen du ønsker. Lokket åpnes fra deg (den er hengslet på den siden som vender bort fra kroppen), så det er igjen vanskeligere for uvedkommende å komme til.

Godt håndverk med metall på stratetgiske steder.
Godt håndverk med metall på stratetgiske steder.

Kvaliteten virer bra. Sømmer er sydd skikkelig og festet til skulderremen er i metall. Nå har ikke jeg brukt den så lenge at den under noen omstendighet burde vært utslitt, men detaljene ser forseggjorte ut, og lite virker som tilfeldigheter. Prisen gjenspeiler nok også noe av dette; 1195,- kroner hos FotoVideo gjør ikke dette til en billig fotobag. Men bruker du den mye, er det viktig å ha noe som fungerer bra, og da er det bedre å bruke litt mer penger på det.

Speed Racer er 32 x 22 x 27cm utvendig og 28 x 16 x 26 (LBH) innvendig. I følge produsenten kommer den med livstidsgaranti.

Les om "Hvorfor har kameabagen feil størrelse"

Takk til Fotovideo for utlån av Think Tank Speed Racer

Think Tank Photo Speed Racer   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen