Thermaltake med CPU-kjølere for LGA775


"CL-P0003" til venstre, "A1829" til høyre

Intel vil som kjent gå over til et nytt prosessorformat i løpet av 2. kvartal i år, LGA775 - eller Socket T. Pentium 4 "Prescott"-prosessorer fra 2,8 - 3,6 GHz er i første omgang ventet å bli lansert på dette formatet, og dessuten en Extreme Edition-utgave på 3,4 GHz.

Nytt prosessorformat krever nye prosessorkjølere, og nå har Thermaltake tatt sløret av to nye modeller rettet mot LGA775-prosessorer. Som de fleste har fått med seg, er Pentium 4 med "Prescott"-kjerne en svært effekthungrig prosessor, slik at disse kjølerne må håndtere effekttap på over 100W. Det er dermed en ganske formidabel oppgave disse kjølerne står ovenfor, særlig med tanke på at all denne varmen slipper ut av et område som er kun 112 mm2 stort (kjernestørrelsen på "Prescott").

Intel har lenge vært klar over den store varmeutviklingen, og var derfor tidlig ute med å lansere retningslinjer for produsentene av kjølere. Kort fortalt skal Prescott kjøles ved bruk av en sirkelformet konstruksjon av bøyde kjøleribber, med en kobberkjerne i midten. Diameteren på konstruksjonen er på ca. 9 cm. Kjølere som er bygget etter disse retningslinjene, skal kunne håndtere varmetap på mellom 100 og 120W.

9 cm vifter
De nye modellene fra Thermaltake er begge utstyrt med 9 cm vifter. Det betyr at de kan flytte mer luft og dermed kjøle bedre, enn mindre vifter på samme turtall. Det betyr også at viftene har et potensiale til å opptre mer støysvakt, men for A1829 sin del ser det litt dårlig ut. Viften roterer nemlig med 4700 rpm (+/- 10%) og er oppgitt til 45 dBA, som ikke er spesielt støysvakt. Modellen CL-P0003 er på sin side temperaturstyrt, og varierer fra 2300 til 3400 rpm (29,5 - 43 dBA).

For mer informasjon om kjølerne, klikk her: CL-P0003, A1829. Prisen er foreløpig ikke kjent.

(kilder: X-bit-labs, Thermaltake)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen