Thermaltake lanserer liksom-mekanisk tastatur

Thermaltake lanserer liksom-mekanisk tastatur

Knucker vil gi deg eksklusivt tastatur til en billig penge.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Thermaltakes spillavdelig Tt eSPORTS har virkelig satset på tastaturer i det siste. I tillegg til en drøss mekaniske tastaturer, deriblant Meka G-Unit, lanserer de nå et billigtastatur kalt Knucker.

Liksom-mekanisk

Knucker har ikke mekaniske brytere, men ifølge selskapet selv har de brukt spesielle Rubber Dome-brytere for å gi et tilnærmet likt trykk som et mekanisk tastatur gjør.

Mekaniske tastaturer har virkelig blitt et hett tema den siste tiden, og mange spillere har byttet over til den "nye" teknologien. En av ulempene med de store, mekaniske tastaturene er imidlertid at de ofte koster en del mer enn membran-tastaturer som benytter seg av såkalte Rubber Dome-brytere.

Med Knucker vil Tt eSPORTS gi spillere med et stramt budsjett et billig tastatur som teknisk sett er et tastatur med Rubber Dome-brytere, men med samme følelse som et mekanisk tastatur.

– Ved å utstyre tastaturet med Tt-Plunger-bryteren, utviklet av Tt eSPORTS, vil Knucker gi deg den ultimate tasteresponsen, og en følelse som simulerer det du får fra mekaniske brytere, står det i pressemeldingen.

Laget egen versjon

De såkalte Plunger-bryterne som blir tatt i bruk er en variant av Rubber Dome-bryterne. Rubber Dome blir brukt i de aller fleste tastaturer i markedet fordi de både er billige å lage, og kan lages langt tynnere enn mekaniske brytere. Plunger-bryterne til Tt eSPORTS skal ha en spesielt utformet stag som skal stabilisere tasten og simulere følelsen til en mekanisk bryter. Bryterne skal tåle omtrent 15 millioner trykk, som fortsatt er et godt stykke bak de mekaniske bryternes levetid på 50 millioner trykk.

Hvorvidt Plunger-bryterne faktisk fungerer som de skal er ikke godt å si før vi får testet det selv, men for en pris i USA på 39,99 dollar kan man kanskje ikke forvente noen revolusjon på markedet. Ingen nordisk lanseringsdato eller pris er oppgitt enda, men basert på den veiledende prisen i USA kan vi nok forvente en pris på mellom 300 og 400 kroner her i landet.

Usikker på hva forskjellen er på et tastatur med mekaniske brytere og et med Rubber Dome-brytere?
Les også: Guide til mekaniske tastaturer

Spesifikasjoner: Tt eSPORTS Knucker

Brytere
Plunger switch (Rubber Dome)
N Key Rollover
12 med USB, 16 med PS/2-kontakt
Livslengde
50 millioner tastetrykk per knapp
Vekt
880 gram
Pris
39,99 dollar. Ingen norsk pris oppgitt

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen