TEST: Thermalright True Black 120
Test

Thermalright True Black 120

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testoppsett

Til testing av kjølere benytter vi vår modifiserte Innovatek Kühlertester KT-3. Denne har en kjerne på 10 x 15 mm (150 mm2), noe tilsvarende en AMD Athlon 64-kjerne uten varmespreder. Testbenken er modifisert så vi kan teste ved både 90 W og 120 W. Vi legger en varmespreder mellom kjernen og kjøleren.

Denne testbenken vil ikke si at akkurat denne kjøleren vil gi deg akkurat den temperaturen på en definert prosessor. Den vil derimot tydelig skille kjølerne fra hverandre og vise hvilken som er best temperaturmessig. Verdiene du vil få på din prosessor vil variere.

Siden denne kjøleren ikke kommer med en vifte fra produsenten, har vi valgt vår egen vifte for bruk under testing. Viften er produsert av Yate Loon, og modellnummeret er D12SL-12. Viften flytter 47 CFM luft med et støynivå på 28 db.

Under hele testperioden ble romtemperaturen holdt til 24° +/- 0,5°. Viften får matet +12 V under alle tester.

Temperatur

Så langt ligger det 18 kjølere i vår statistikk, og True Black plasserer seg fort oppe blant de bedre enhetene. Det er ikke mange gradene som skiller de forskjellige kjølerne fra hverandre, men Noctua står fortsatt bunnsolide på topplasseringen.

Under vår første test presser vi 90 Watt med varme på kjøleren. Etter en god halvtime stabiliserer temperaturen seg solid på 56,3 grader. Vi kjører på med mer varme, og etter like lang tid ender temperaturen opp på 66,9°. Dette er gode resultater, men vi hadde forventet litt mer med tanke på kjølerens konstruksjon. Disse resultatene må du derimot ta med en liten klype salt, fordi du må velge vifte selv. Viften vi valgte til vår test har en ytelse som ligger nærme "normalen" for andre kjølere i samme klasse.

Thermalright ULTRA120 Extreme, sort

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen