TEST: Thermalright True Black 120
Test

Thermalright True Black 120

Kjøleren

De 12 varmerørene er loddet fast til prosessorblokken, en metode som skaper betydelig bedre varmeoverføring fremfor ren pressing. De totalt 52 kjøleribbene er nikkelplatert og hjørnene er vinklet et lite hakk både nedover og oppover. Disse finnene utgjør et totalt overflateareal på 6700 cm2, noe som skulle by på nok overflaten som varmen skal spre seg utover.

I likhet med absolutt hele kjøleren, er også flaten som kommer i kontakt med prosessoren også nikkelplatert. Overflaten ser flat og fin ut, men dette er umulig å bedømme når overflaten er behandlet på denne måte. Tidligere tester har vist at det er ubetydelige skiller mellom kjølere som har denne behandlingen fremfor de hvor metallet kommer i direkte kontakt med prosessoren. Nikkelplatering kan i enkelte tilfeller være bedre for kjøleevnen fordi nikkelet kan fylle eventuelle småhull hvor luft kan samle seg.

Montering

Enheten er veldig tung, nesten 800 gram hengende på hovedkortet er ingen lett belastning. Thermalright har heldigvis lagt ved en solid festeanordning med fjærbelastede skruer for begge soklene kjøleren passer til. Festemetoder, slik som de nye dytte-klipsene for sokkel LGA775 er ikke like gode til å holde en så tung kjøler godt fast.

Monteringsprosessen er meget enkel og grei for alle sokler, bildene over viser LGA 775. Selv om kjøleren er stor, er det god plass til et dobbelt vifteoppsett, så sant du ikke har noen enorme minnebrikker. Under monteringen fant vi ut at de medfølgende vifteklipsene kun virker på vifter hvor hjørnehullene er åpne, ikke gjennomgående. Siden vi ikke hadde noen slike vifter inne på det aktuelle tidspunktet, måtte vi slå opp i MacGyvers håndbok og ty til strips.

Thermalright ULTRA120 Extreme, sort

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen