Le Grand Macho takler 95 watt uten vifter
(Bilde: Thermalright / Shutterstock)

Le Grand Macho takler 95 watt uten vifter

Thermalright slipper prosessorkjøler med heftige egenskaper og enda heftigere navn.

«Navnet skjemmer ingen» er det noen som mener, men vi som har vært med en stund har skjønt at det er feil. Vi vet at Kent-Johnny må sone for brekk og brudd, mens Preben Severin slipper unna med skatte- og forsikringssvindel. Vi vet at vi ikke blir varme i trøya av å høre betegnelsen LG 55UF950V, selv om vi er klar over at det er en super TV.

Slik er verden.

Derfor vet vi også at Thermalright har skjønt greia når de kaller sin nye prosessorkjøler for Le Grand Macho. Selv om vi strengt tatt ikke aner hva vi skal med den, har vi automatisk lyst å putte en slik i det største kabinettet vi kan finne. Mens Village Peoples Macho Man koser seg som bakgrunnsmusikk.

Bare fordi hvorfor ikke.

Ingen lettvekter

Le Grand Macho minner naturligvis om Thermalrights andre Macho-modeller, men er naturligvis – ja du gjettet det – tyngre og kraftigere. Med en matchvekt på 900 gram snakker vi om en solid sak, og det kan være greit å vite at den rager 15,9 centimeter i høyden før du løper og kjøper.

Foto: Thermalright

Andre strategiske mål er totalt 15,0 x 12,45 centimeter i bredde og dybde, med 46 millimeters klaring i bakkant for bedre kompatibilitet med hovedkort og minnemoduler.

Men så lenge du har nok plass i kabinett og på hovedkort burde det ikke være noe problem å få den montert.

Lang stjernetrekker følger for øvrig med i pakken.

Kjøleren er designet for å kunne brukes med både Intel- og AMD-prosessorer, som betyr at den støtter en mengde forskjellige sokler: Intel LGA 775/1150/1151/1155/1156/1366/2011/2011-3 og AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+ for AMD.

Takler 95 watt uten vifte

Uten større hjelp enn litt gjennomtrekk i kabinettet skal Le Grand Macho passivt kunne kjøle prosessorer med TDP på opp til 95 watt. Det betyr at godsaker som 91-watts Intel Core i7-6700K er innafor.

Har du kraftigere saker enn dette, dårlig trekk i kabinettet eller har planer om heftig overklokking, vil det være en stor fordel å smekke på en vifte eller to. Satt opp med to 120-millimetere i push-pull-konfigurasjon (Ekstra) skal Le Grand Macho kunne dytte unna opp til 300 watt.

Vi er ikke sikre på hvor mye Le Grand Macho vil koste, eller når den vil være å finne i butikkene. Men med tanke på at undertittelen på Thermalrights nettsider er «Silent night at last», virker det logisk at den skal kunne være i hus til glade jul.

Corsair og MSI samarbeider:
Corsair bidrar til vannkjøling av heftig grafikkort >>>

(Kilde: TechPowerUp)

(Bilde: Thermalright)
(Bilde: Thermalright)
(Bilde: Thermalright)
(Bilde: Thermalright)
(Bilde: Thermalright)
(Bilde: Thermalright)
(Bilde: Thermalright)
(Bilde: Thermalright)
(Bilde: Thermalright)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen