There's Only One Of Me

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Saint Thomas feide ironisk nok inn som et friskt pust i den norske musikkscenen midt i tusenårsskiftet, men har etter ulike stunt redusert sin egen karriere til ikke å bli mer enn yndet huggestabbe for musikkpressen. "There Is Only One Of Me" er hans sjette plate, og hans første på Cornerman Records, som er hans eget plateselskap.

Alternativ tekst mangler
Saint Thomas blir bare dårligere og dårligere. Foto: Ilse Lazaroms

EP-en "A Long, Long Time" står for mange som det foreløpige høydepunktet i Thomas Hansens karriere. Frisk, glad og catcy Bright Eyes-inspirert skranglete countrypop levert i et lekkert cover. EP-en ble fulgt opp av den minst like kuriøse og flotte "Hey Harmony!". Og så var det stopp.

Slitsom

På et punkt ble den skrantende engelskuttalen mer slitsom enn morsom, klagingen føltes som en klamp om foten og hans stadige forsøk på å være verdens beste enmannsband ble alt annen enn imponerende.

Og sannelig er ikke Saint Thomas der fortsatt. "There Is Only One Of Me" viser at vår hellige mann ikke har tatt ett eneste skritt frem siden forrige utgivelse. I stedet driver han og pirker i sin noe rotete fortid, noe som blant annet har resultert i låta "The Famous Stalker" – der han nok en gang deler med oss litt klimpring på gitaren, elendig uttale og som vanlig en ny historie om noe som gikk galt. Denne gangen er det historien om hans famøse opptreden på Royal Albert Hall han forteller om.

Om å kjenne sine begrensninger

Jada, ærlighet er i det minste en dyd. Og ærlighet har godeste Thomas i bøttevis. Dessverre er det som vanlig dårligere med selvinnsikten. Som på "The Dinner Party", der han durer i vei og man bare sitter igjen med følelsen om det virkelig var meningen at denne låta skulle være med på plata. "The Drive" er den eneste formildende omstendigheten ved platen.

Så derfor: Kjære Saint Thomas. Vi vil så gjerne like musikken din, men av og til gjør du det bare umulig for oss vanlige dødelige. Du har alle de riktige vennene, du har spilt inn plate hos skrangle-country-Gud Mark Nevers, du har jo bevist at du kan skrive ordentlige sanger. Så hvorfor må du gjøre alt selv? Kunne du ikke i det minste tatt et engelskkurs? Fått med deg noen venner i studio? Ja? For vi venter i spenning på neste plate. Bare vær så snill, ikke gjør alt selv.

Konklusjon

Skranglete countryrock med referanser til Neil Young, Lambchop og Bright Eyes er vel og bra, men denne gangen har Saint Thomas nådd det absolutte lavmål når det gjelder skrangling. Dessverre. Hva mer kan jeg si?

Saint Thomas There's Only One Of Me

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen