Test

Thee Silver Mt. Zion Memorial Band and Tra-La-La Band - 13 Blues For Thirteen Moons

Efrim Menuck, karen bak Godspeed You! Black Emperor, er nok en gang hovedpersonen i et kanadisk postrock-band, nemlig Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra and Tra La La Band. Uansett hvor spesielle bandet prøver å være i både navn og musikk, treffer de ikke helt blink. Det norske ordtaket "Kjært barn har mange navn" står i fare for å bli motbevist.

For mye energi, for lite melodi.
For mye energi, for lite melodi.

Stor lineup

Dette nokså spesielle albumet starter med 12 svært korte låter, hver på 4-5 sekunder, som består kun av et par irriterende toner. Det er ikke særlig inviterende å høre videre etter en slik intro, men man kommer ihvertfall i den rette stemningen. "13 Blues For Thirteen Moons" skal virke rå, følelsesladet og klagende. Den første låten med litt lengde å skryte av, 1,000,000 Died to Make This Sound, setter avgårde med cello og fioliner, og bekrefter bandets store lineup. Tra-La-La-bandet består nemlig av 7 medlemmer på diverse instrumenter, som sammen kan beskrives med nok et kjent uttrykk, "jo flere kokker, jo mere søl".

Efrim Menuck, sammen med resten av bandet som også synger, høres dessverre bare sutrende ut. Vokalen trekker albumet langt ned, noe som er litt trist fordi det instrumentale sitter som ei kule. Spor 14, tittelsporet, viser oss den unike sounden av trommer og vrengt gitar sammen med akustisk cello, som fungerer godt i perioder, men andre ganger går det hele over i en grøt av diverse melodier som ikke fungerer sammen i det hele tatt. Det blir ikke noe bedre når en skrikende vokalist kommer brasende inn og bringer kun forvirring til lydbildet.

Det finnes håp

Albumets to siste spor viser faktisk positive sider av denne gruppen. Slappe trommerytmer og heftig gitarspilling setter en bra stemning, og innimellom fungerer samspillet med strykerne utmerket. Man blir nærmest litt trist når de gang på gang skal ødelegge melodiene sine med en tonedøv vokalist og koring fra en annen verden, av den dårlige typen.

I notatblokka etter å ha hørt spor 16, BlindBlindBlind, står det kun to ord: psykedelisk smørje. Her er det altfor mye energi ute og går. Det blir for mye av det gode, rett og slett. Det er tydelig at gruppen ønsker å være spesiell, men dette blir nok litt i overkant. Det finnes gode perioder på "13 Blues For Thirteen Moons", ingen tvil om det, men de er for få og ligger for spredt. Hvis bandet hadde samlet alt det gode på ett spor, kunne man ihvertfall hatt noe glede av den ene sangen. Slik det er nå kommer er det ikke vits i å hente fram albumet igjen etter første gjennomhøring.

Konklusjon

"13 Blues for Thirteen Moons" har mye potensiale, men helheten er såpass dårlig gjennomført at det nesten er litt trist. Vokalisten har mye kraft og energi, men det hjelper lite om man ikke treffer tonene. Konklusjonen blir at dette er et fåfengt forsøk på meningsfull post-rock, som raskt blir plassert i skyggen av band som Radiohead og The Mars Volta, som faktisk får det til.

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra and Tra-La-La Band 13 Blues for Thirteen Moons   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen