TEST: Thecus N4200

Test Thecus N4200

(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Lur lagringsboks

En NAS du kan være sikker på.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spesifikasjoner

I forhold til vanlige PC-er har en standard NAS nokså begrenset funksjonalitet. Det betyr at de fleste modellene ikke trenger spesielt kraftig maskinvare. Dette gjør at kostnadene holdes nede og at de bruker mindre strøm enn vanlige servere.

Per i dag er de kraftigste NAS-boksene typisk utstyrt med en tokjernet Intel Atom-prosessor – altså den samme strikkmotoren vi finner i mange minibærbare og -stasjonære. Thecus N4200 ligger i dette segmentet.

Spesifikasjoner
Maskinvare og tilkoblinger
Prosessor
Intel Atom D510 (1,66 GHz, 2 kjerner, 1 MB cache)
Minne
1 GB DDR2 RAM
Enhetstilkobling
4 x SATA intern (for 2,5" eller 3,5")
2 x eSATA
6 x USB 2.0
Nettverk
2 x gigabit ethernet, Auto-MDIX
Display
LCD-skjerm for diskstatus og aktivitet
OLED-skjerm for info og generell status
Annet
Intern batterimodul (mini-UPS)
PCIe x1 for ekspansjonskort
Størrelse
Vekt: 4,85 kg (uten harddisker)
Størrelse: 19.8 x 17,2 x 25,1 cm (H x B x D)
Utstikkende ledninger bak kommer i tillegg
Pris
Ca. 5500 kr

N4200 har fin størrelse, og med karosseri i metall virker den robust og solid, selv om fronten er i plast. Dette gir den også en grunnvekt på nærmere fem kilogram.

N4200 har to skjermer for status, informasjon og input. De fire låsbare harddiskbrønnene er lagd for å takle disker på både 3,5 og 2,5 tommer. Sistnevnte kan være aktuelt dersom du prioriterer lavere strømforbruk og/eller mindre støy.

Men er du ute etter å få mest mulig plass går du selvfølgelig for de større harddiskene. Ifølge Thecus egen kompatibilitetsliste klarer N4200 også Hitachi Deskstar 7K3000, og godkjennelse for andre harddisker på 3 TB vil nok følge. Det vil si at du totalt kan stappe tolv terabyte i denne boksen.

I front kan du også se av/på-knappen og to USB 2.0-kontakter. Plugger du en lagringsenhet i en av disse kan du med et par trykk på frontpanelet kjapt kopiere over hele innholdet til serveren.

Bak finner vi i tillegg to eSATA- og fire USB 2.0-kontakter. Disse kan kobles til ytterligere lagringsmedier eller skrivere. Vifta sørger for å trekke luft gjennom kabinettet og over harddiskene.

Det er også mulig å sette inn et PCIe x1-kort, eksempelvis dersom du vil legge til et par USB 3.0-kontakter. Merk at batteripakken kan skiftes uten å åpne NAS-en.

Thecus N4200

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen