TEST: Thecus N4200

Test Thecus N4200

(Bilde: Vegar Jansen, Hardware.no)

Lur lagringsboks

En NAS du kan være sikker på.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er en stund siden vi sist testet en NAS her på bruket, men det skyldes på ingen måte at interessen for disse har dalt. Tvert i mot appellerer gode NAS- eller hjemmeserverløsninger til stadig flere. Fordi datafiler i dag deles mellom stadig flere personer og enheter, vil også "vanlige brukere" ha nytte av en felles og sikker lagringsplass for disse.

Og det er her NAS kommer inn. De tre bokstavene står for Network Attached Storage, noe som ganske enkelt vil si en lagringsenhet på et nettverk. I praksis betyr det at noe så enkelt som en ekstern harddisk med direkte nettverkstilkobling er en NAS.

Men en moderne NAS kan være så mye mer enn bare lagringsplass. Dagens mer avanserte løsninger kan gi deg funksjonalitet langt utover det å lagre filer, som for eksempel å laste ned BitTorrent-filer eller fungere som e-post-, web- eller FTP-sever.

Thecus N4200.
Thecus N4200.

En de tyngre produsentene på NAS-markedet er Thecus, og for anledningen har vi tatt en lang og god kikk på N4200. Dette er en funksjonsrik 4-brønns NAS – altså har den plass til fire interne harddisker. Modellen er rettet mot små bedrifter og entusiaster med høye krav til oppetid og sikkerhet.

Over de neste sidene skal vi se litt på hva denne boksen kan gjøre for deg.

Takk til Thecus som lånte oss et testeksemplar.

Thecus N4200

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen