The Sopranos - sesong 6 (del 1)

The Soparanos startet i 1999 og har opparbeidet seg en stor tilhengerskare. Nå synger det på siste verset for serien, og til våren slipper HBO de siste ni episodene av serien. Da sesong fire begynte i USA hadde den hele 13,4 millioner seere på sesongpremieren.

Tonys familie
Tonys familie

Nye intriger

Sesong fem sluttet med at Johnny Sack ble hentet av FBI. Sesong seks starter, naturlig nok, der den forrige sluttet; Johnny Sack er i fengsel, Tony og Carmela er sammen igjen, Junior er mer senil enn noen sinne. Phil Leotardo tar over stillingen som fungerende boss for New York-mafiaen, og prøver å glemme at New Jersey-mafiaen sto bak mordet på hans bror. Tony må trå forsiktig for å ikke ergre på seg New York-mafiaen, som har mange flere soldater enn han selv har.

Sesongen skuffer ikke, og byr på mange intriger. Allerede i første episode blir Tony (Gandolfini) skutt av sin egen onkel. Mens han svever mellom liv og død, finner vi skjæringer i hans rekker. Silvio Dante (Van Zandt), som er Tonys consiglieri og nestkommanderende, tar over, men klarer ikke helt å holde orden på capoene. Senere i sesongen blir Vitos (Gannascoli) lille hemmelighet også avslørt, og han må forlate Jersey for å overleve. Også Christopher (Imperioli) får etterhvert problemer med å holde maska overfor familen.

Ambivalensen

Det er mye action og mye spenning i denne sesongen. Serien byr på masser av vold og intriger, men viser oss også at alle er mennesker. Serien viser det ambivalente med at de voldelige og tilsynelatende nådeløse gangstere også er menneskelige og omsorgsfulle, noe den blant annet gjør ved å vise de to forskjellige familielivene; den biologiske familien, og den kriminelle familien.

Tonys andre familie
Tonys andre familie.

Super serie

Serien holder en god spenningskurve, og presenter oss for en stor samling karakterer, og vi følger livene til sikkert 20 forskjellige personer gjennom en sesong. HBO er kjente for å servere gode serier, og de skuffer ikke denne gangen heller. Boksen er best om man ser alle episodene i rett rekkefølge, i hver eneste episode er det mye som skjer. Hopper man over en episode mangler man noe til senere.

På den andre siden kan man godt begynne på sesong seks uten å ha sett de andre sesongene tidligere, for man lærer karakterene godt å kjenne gjennom sesongen. Selv om den fungerer veldig godt som fortsettelse på de foregående sesonger, trenger man ikke vite alle detaljer for å la seg underholde av denne serien, som virkelig har bortimot alt som skal til å lage kvalitets-TV.

Sopranos - Sesong 6 (Del 1)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen